Έλαιο Αργκάν: Τυλιχτείτε σε ένα αρωματικό μαγικό πέπλο νεότητας

Έλαιο Αργκάν: τυλιχτείτε σε ένα αρωματικό μαγικό πέπλο νεότητας

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Αντιγήρανση, Βότανα & Έλαια, Μαλλιά, Ομορφιά, Πρόσωπο - Σώμα, Φυσική Ομορφιά

Κάπου μακριά, στο εξωτικό Μαρόκο κρύβεται ένας πολύτιμος θησαυρός. Το έλαιο Αργκάν, που εξάγεται από τους καρπούς του Spinosa Argania, δέντρο ενδημικό της ημιάνυδρης κοιλάδας Sous του νοτιοδυτικού Μαρόκο.

της Μαρίας Γκέκα

Το δένδρο Αργκάν ή Μαροκινό σιδηρόξυλο, ονομαζόμενο από τους ντόπιους και “δέντρο της ζωής” ιστορεί την ύπαρξή του εδώ και 3.500 χρόνια ενώ έχει διάρκεια ζωής δύο αιώνων. Φυτό που μοιάζει με την ελιά μας με πολύ βαθιές ρίζες (έως 30 μέτρα), δίνει πνοή στο άγονο χώμα της ερήμου.

Κάθε προσπάθεια να αναπτυχθεί αλλού έχει αποτύχει, γιατί αν και πολύ ανθεκτικό, είναι στενά συνδεδεμένο με τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής αυτής. Τα δάση των δένδρων Αργκάν, που καλύπτουν σήμερα περί τα 8.000 τ.χλμ. έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς, ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι οικολογικά προστατευόμενη (Καταφύγιο Βιόσφαιρας) από την UNESCO.

Έλαιο Αργκάν: Τυλιχτείτε σε ένα αρωματικό μαγικό πέπλο νεότητας

Το Μαροκινό Βιολογικό Έλαιο Αργκάν, με το απίστευτο κεχριμπαρένιο χρώμα, πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς των γυναικών του Μαρόκου εδώ και 3,500 χρόνια, είναι δικαίως  το σπανιότερο και πιο ακριβό λάδι στον κόσμο, γιατί ακόμα και σήμερα, η συλλογή των καρπών, η έκθλιψη των σπόρων, κι όλα σχεδόν τα στάδια επεξεργασίας του γίνονται όχι με βιομηχανικές μεθόδους αλλά με τα χέρια, από γυναίκες του Μαρόκου.

Έλαιο Αργκάν: Τυλιχτείτε σε ένα αρωματικό μαγικό πέπλο νεότητας

Παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, θεωρείται πλέον το χρυσό μαργαριτάρι της κοσμετολογίας στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών, καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια πηγή  βιταμινών, αντιοξειδωτικών και απαραίτητων λιπαρών οξέων.

Έλαιο Αργκάν: το απόλυτο προϊόν ομορφιάς, από την κορυφή έως τα νύχια

Έλαιο Αργκάν: Τυλιχτείτε σε ένα αρωματικό μαγικό πέπλο νεότηταςΟι καλλυντικές ιδιότητες του ελαίου Αργκάν είναι πολυάριθμες και όλες  προέρχονται από τα συστατικά που το συνθέτουν: λιπαρά οξέα, Ωμέγα 3, Ωμέγα 6, Βιταμίνη Ε και Βιταμίνη Α, φαινόλες, στοιχεία με έντονη αντιγηραντική, επανορθωτική και αντιοξειδωτική δράση.

 

Δείτε ακόμη: Βιταμίνη Ε κάνει θαύματα

 

 

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Βιολογικό Έλαιο Αργκάν:

  • Αναδομεί την επιδερμίδα, καθυστερώντας την κυτταρική γήρανση και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος
  • Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου,  εμποδίζοντας τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, όπως οι ρυτίδες και το πόδι της χήνας
  • Ενυδατώνει και επανορθώνει την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά, λειαίνει την τρίχα και εμποδίζει το φριζάρισμα.
  • Όταν χρησιμοποιείται ως λάδι μασάζ, ίσως σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, αποτελεί εξαιρετική φυσική επιλογή για τη χαλάρωση των μυών, χαρίζοντας ψυχοσωματική ευεξία.

 

  • Τip: Βάλσαμο για τα χείλη. Μερικές σταγόνες ελαίου Aργκάν αντικαθιστούν τέλεια το βούτυρο του κακάου. Ιδανικό για αυτή την εποχή, που αν υπάρχει ένα σημείο στο σώμα μας που υποφέρει περισσότερο στη διάρκεια του χειμώνα, αυτό είναι τα ξηρά και σκασμένα χείλη μας.

 

Πηγή: www.naturanrg.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *