ΔιατροφήΕλιές ... βόμβα υγείας

Ελιές … βόμβα υγείας

Ελιές: Το κλειδί για οφέλη στην υγεία μας  βρίσκεται το είδος και την ποσότητα των φαινολικών ενώσεων που περιέχουν.
Και πράγματι, οι βιολογικές ελιές Καλαμών που παράγονται από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου  (www.bioarmonia.gr) βρέθηκαν να περιέχουν 5 φορές υψηλότερη συγκέντρωση των υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη από τις άλλες εμπορικά διαθέσιμες ποικιλίες.
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η  Διεθνής Εταιρεία Ελαιοκανθάλης (OIS) ολοκλήρωσε το Συνέδριο της που  πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Ιουνίου 2016 , στην Αρχαία Ολυμπία. Στόχος της OIS είναι να συνδυάσει την πρακτική και την κλινική έρευνα για να αποδείξει και να διαδώσει τις βιολειτουργικές ιδιότητες του ελαιολάδου και τη χρήση του μέσω των κατάλληλων γαστρονομικών συνδυασμών.
Αρκετοί από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως ,στο χώρο της ελαιοκομίας, συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να μοιραστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα με περισσότερους από 400 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Δρ. Jose Amerigo, Ιδρυτής της OIS,  ο καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, αντιπρόεδρος της OIS και αναπληρωτης  καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων ΕΚΠΑ , ο Dan Flynn από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UC Davis olive center, ο καθηγητής Eric Tangalos από την Mayo Clinic, ο καθηγητής John William Newman από το US dept. of Agriculture, at the Western Human Nutrition Research center in Davis California.
Aκόμη, η Δρ. Ελένη Μέλλιου χημεία Φυσικών Προϊόντων ΕΚΠΑ , ο  Δρ. Ramon Estruch, ο καθηγητής Stefanos Kales από την Ιατρική Σχολή του Harvard, η Mary Flynn PhD Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown, οι καθηγητές Κωνσταντίνος και Απόστολος Κυριτσάκης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η κα Λαγούρη Βασιλική από το ΕΚΠΑ, ο κος Αθανάσιος Γκέρτσης της Αμερικανικής Γεωργικής σχολής στη Θεσσαλονίκη και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο της ελαιοκομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
1 σακ
Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού. βιοχημικό – βιοτεχνολογο, τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης σχετικά με την θετική επίδραση της κατανάλωσης ελιών τύπου Καλαμάτας στο λιπιδαιμικό προφίλ υγειών εθελοντών και ειδικότερα στο λόγο LDL/HDL χοληστερόλης και την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος
2 σακ
Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο από το συγκεκριμένο συνέδριο  ( https://www.youtube.com/watch?v=8DKlGgQOKxQ&app=desktop ) όπου εξηγούνται  τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής μελέτης  τύπου Καλαμών με τον εμπορικό τύπο ΒΑΛΣΑΜΙΚΕΣ των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από το τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων, της Φαρμακευτικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών και  με μια ομάδα εξαίρετων επιστημόνων όπου συμμετείχαν 2 ιατροί, 2 βιοχημικοί, 1 κλινικός φαρμακολόγος, 1 βιοστατιστικολόγος και φυσικά ο κος Μαγιάτης και η κα Μέλλιου )
3 σακ

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code