Αρχική Life Ελλάδα: η χειρότερη χώρα για να ζεις την εποχή του Covid-19

Ελλάδα: η χειρότερη χώρα για να ζεις την εποχή του Covid-19

ellada-covid19

Σύμφωνα με το Bloοmberg, στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα έχει επιβληθεί το χειρότερο ευρωπαϊκό lockdown, με τη μικρότερη κινητικότητα των πολιτών  καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%) Η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση, δύο θέσεις από το τέλος. Τη λίστα του Covid Resilience του Bloοmberg υπάρχουν συνολικά 53 χώρες.

Έτσι αναπόφευκτα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται επίσης και στις χώρες με τις χειρότερες προβλέψεις σχετικά με το μέλλον της οικονομίας για το έτος 2021.  Αντιθέτως, η Νέα Ζηλανδία, της οποίας η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της για να προστατέψει τους πολίτες της από την πανδημία βρίσκεται στην πρώτη καλύτερη  θέση. Ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς συμπληρώνουν η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη.

Από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του δημοφιλούς οικονομικού site, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση. Πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικού. Προβληματισμό μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως από τις 53 χώρες, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).

⇒ δείτε: Βιταμίνη D: Στη μάχη κατά του COVID-19!

Στους πίνακες που ακολουθούν δείτε αναλυτικά:

Στον πρώτο πίνακα (την κατάσταση της Covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.

pinakas-covid-bloomberg

Στο δεύτερο πίνακα (ποιότητα ζωής-πάνω δεξιά) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

poiotita-covid19

Εκτός από την μεγαλύτερη θνησιμότητα από τις υπόλοιπες 52 χώρες, η Ελλάδα έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών. Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Προηγούμενο άρθροΑναγεννηθείτε…με Νηστεία και Γιόγκα
Επόμενο άρθροΗ εξόντωση των Κριλ απειλεί την Ανταρκτική