ΔιατροφήΈνα καρύδι την ημέρα… το γιατρό τον κάνει πέρα!

Ένα καρύδι την ημέρα… το γιατρό τον κάνει πέρα!

Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι τα καρύδια είναι ο πιο υγιεινός από όλους τους ξηρούς καρπούς, αφού περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Τζο Βίνσον από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον σύγκρινε τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών εννέα διαφορετικών τύπων ξηρών καρπών και ανακάλυψε ότι μία χούφτα καρύδια περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Επίσης, διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά είναι καλύτερης ποιότητας και δραστικότητας από εκείνα άλλων ξηρών καρπών.

Εκτός από σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλή πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη. Ο δρ. Βίνσον δήλωσε ότι ένα ακόμη πλεονέκτημα των καρυδιών ως πηγή αντιοξειδωτικών είναι ότι δεν ψήνονται, πράγμα που μειώνει την ποιότητά των υπολοίπων.

Τα καρύδια είναι πολύτιμαγια την υγεία της καρδιάς

Περισσότερα από 20 χρόνια επιστημονικής έρευνας έχουν καταδείξει ότι τα καρύδια είναι ωφέλιμα για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερίνης και της διαστολικής πίεσης.

Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι οι περισσότεροι ξηροί καρποί βοηθούν να μειωθεί η ολική χοληστερίνη και παράλληλα να αυξηθεί η καλή χοληστερίνη (HDL), με αποτέλεσμα να μειώνονται οι δείκτες φλεγμονής και να βελτιώνεται η λειτουργία των αρτηριών.

Πηγή: NaturaNrg #16

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης