LifeΑποδράσειςΕναλλακτικές διακοπές wellness και antistress

Εναλλακτικές διακοπές wellness και antistress

Φέτος το καλοκαίρι… θέλεις να εξερευνήσεις, να ηρεμήσεις, να χαθείς και να βρεθείς. Εναλλακτικές διακοπές wellness και antistress

της Μαρίας Γκέκα

Δεν ψάχνεις πολυσύχναστους τόπους με παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες, προσανατολίζεσαι σε ένα φυσικό περιβάλλον. Εκείνο που θα σου επιτρέπει να χαρείς, να «δουλέψεις» με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Να γυμνάσεις το πνεύμα σου, να γεμίσεις την ψυχή σου.

Διακοπές σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Σου αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τη φύση, τη ζωή της, τη ζωή σου. Σε γεμίζει, θα έλεγε πως είναι και μία μορφή ψυχοθεραπείας.

Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στις καλοκαιρινές διακοπές και επιβάλλουν την παροχή εμπνευσμένων πακέτων υπηρεσιών. Κύρια χαρακτηριστικά τους η αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος. Μάθετε τους καλύτερους προορισμούς για yoga holidays και τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις και snorkeling στην Ελλάδα.

Σας προτείνουμε τις καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών wellness & antistress για χαλάρωση και επιστροφή στη φύση.

Yoga holidays

Στιγμές ψυχικής χαλάρωσης με μαθήματα yoga και διαλογισμό στις διακοπές. Η τάση των διακοπών σε yoga retreat center είναι γεγονός.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, τα επισκέπτονται προκειμένου να χαλαρώσουν, να διαλογιστούν και να κάνουν yoga.

Την τελευταία 8ετία, η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για yoga retreats και διακοπές. Ποιος ξένος δεν θα ήθελε να συνδυάσει yoga με ελληνική θάλασσα; Κι εδώ αποδεικνύεται ότι το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι σε κρίση.

Φανταστείτε μικρούς επίγειους παράδεισους, δίπλα στη θάλασσα ή σε βουνό, γεμάτο πράσινο, με τρεχούμενες πηγές. Βαθιές ανάσες στη φύση, καθαρό οξυγόνο και πλήρης απεξάρτηση από κάθε στρεσογόνο παράγοντα. Χωρίς wi-fi, laptop, κινητό τηλέφωνο. Εδώ τα αφήνετε όλα στην άκρη για λίγο και εστιάζετε στα ουσιώδη. Στην εσωτερική ηρεμία. Αυτή που χάνουμε όλοι μας λίγο ή περισσότερο κάπου στα μέσα της ημέρας ή πόσο μάλλον στα τέλη μιας δύσκολης, απαιτητικής χρονιάς. Πλήρες detox, με σύμμαχο τη yoga, και την πλήρη καθοδήγηση ανθρώπων που έχουν επενδύσει το χρόνο και τη ζωή τους στο να δημιουργήσουν αυτές τις συνθήκες.

Όλα τα νησιά της Ελλάδας είναι ιδανικοί προορισμοί για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και οι ορεινές περιοχές για τους χειμερινούς. Είναι τεράστια η επιλογή! Τα βασικά κριτήρια είναι όμορφες παραλίες και πυκνή βλάστηση, οπότε στις προτιμήσεις των επισκεπτών η Κρήτη και νησιά του Ιονίου έχουν προτεραιότητα. Βέβαια καταπληκτικά yoga retreats γίνονται και στις μοναδικές Κυκλάδες Για χειμερινούς μήνες το Πήλιο και η Ορεινή Ναυπακτία έχουν την τιμητική τους. Η χώρα μας έχει τόσες υπέροχες επιλογές! Αρκεί να διαλέξει κάποιος το μέρος που θέλει να πάει, και να δει πότε υπάρχει κάποιο retreat σε αυτή την περιοχή ή σε περιοχές τριγύρω.

Πληροφορίες

* http://greece.healthy-options.eu

* https://www.bookyogaretreats.com

* https://bookretreats.com/s/yoga-retreats/greece

Snorkeling

Μπορεί η τελευταία φορά που προσπάθησες να δεις το βυθό να ήταν όταν ήσουν παιδί, ή μπορεί και να μην έχεις δοκιμάσει ποτέ να ανακαλύψεις αυτόν τον διαφορετικό κόσμο. Αξίζει όμως να το δοκιμάσεις! Ίσως διαπιστώσεις ότι το καλοκαίρι σου θα αποκτήσει άλλο νόημα, και θα μετράς τις μέρες μέχρι να πας στο ερημικό νησάκι στο Αιγαίο για να εξερευνήσεις κάτω από την επιφάνεια.

Το snorkeling ή αλλιώς περιήγηση επιφανείας είναι μια δραστηριότητα κατά την οποία χρησιμοποιώντας μάσκα, αναπνευστήρα, πέδιλα και προαιρετικά στολή κολυμπάτε στην επιφάνεια της θάλασσας, θαυμάζοντας τον υποβρύχιο κόσμο χωρίς να κάνετε κατάδυση.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες. Αν ξέρετε απλά να κολυμπάτε και σας αρέσει η θάλασσα κάτω από την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή θα απολαύσετε το θαλάσσιο κόσμο. Το snorkeling απευθύνεται σε μικρές ηλικίες.

Οι συνθήκες για το snorkeling στην Ελλάδα και ειδικά στις Κυκλάδες και την Φολέγανδρο είναι ιδανικές λόγω της διαύγειας των νερών και του φιλικού περιβάλλοντος που επικρατεί στο Αιγαίο.

Scuba diving

 Εναλλακτικές διακοπές wellness και antistress
Φωτο Nicholas Samaras, http://www.underwater-photography.gr

Η απόλυτη εμπειρία σε ένα κόσμο μαγικό. Η απόλυτη σιωπή. Δεν ακούς τίποτα μέσα στο νερό παρά μόνο την αναπνοή σου. Η υποβρύχια ζωή, έχει τόση ζωή να ανακαλύψεις, χρώματα, ψάρια, φυτά, πλάσματα του βυθού.

Το scuba diving (κατάδυση) είναι ένα από τα πιο μαγικά σπορ που μπορείτε να επιλέξετε ως χόμπι, ιδιαίτερα στη χώρα μας. Όσοι έχουν την τύχη να κάνουν καταδύσεις αναφέρουν ότι τόσο τη επαφή με το νερό, όσο και η περιήγηση σε έναν κόσμο καλά κρυμμένο, που κυριαρχεί μόνο ηρεμία και φωτίζεται υπέροχα από τις ζωοδότες αχτίνες του ήλιου.

Η λέξη scuba είναι τα ακρώνυμα “self contained underwater breathing apparatus” (αυτόνομη υποβρύχια αναπνευστική συσκευή). Η αρχή γίνεται συνήθως με την «κατάδυση γνωριμίας», κατά την οποία εκπαιδεύεστε για μία ή δύο ώρες, έρχεστε σε επαφή με τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας, ενώ κάνετε και μία κατάδυση σε μικρό βάθος.

Συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα Discover Scuba Diving θα μπορέσετε να καταδυθείτε αυτόνομα (με συνοδεία έμπειρου εκπαιδευτή) για πρώτη φορά και να ανακαλύψετε το βυθό. Μολονότι δεν πρόκειται για πραγματική πιστοποίηση στην αυτόνομη κατάδυση, κατά τη διάρκεια του Discover Scuba Diving θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό αυτόνομης κατάδυσης σε ρηχά νερά και θα ζήσετε μια γρήγορη και εύκολη εισαγωγή στην υποβρύχια εξερεύνηση.

Η δραστηριότητα στο σύνολο της διαρκεί 3 ώρες περίπου και υποβρυχίως θα παραμείνετε για τουλάχιστον 45 λεπτά. Θα πρέπει να είσαστε τουλάχιστον 10 ετών. Το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση των βυθών είναι το πρώτο σχολείο πιστοποίησης Open Water Diver Course. Στη χώρα μας υπάρχουν 95 οργανωμένα κέντρα κατάδυσης καλύπτοντας σχεδόν κάθε σημείο της από βορρά προς νότο και τα νησιά. Έτσι λοιπόν όπου και να βρεθείτε αυτό το καλοκαίρι θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε.

Πληροφορίες

*www.greeka.com/greece-sports/diving

Κατάδυση στο Νότιο Πήλιο

Φωτο Nicholas Samaras, www.underwater-photography.gr

 Εναλλακτικές διακοπές wellness και antistress
Φωτο Nicholas Samaras, http://www.underwater-photography.gr
 Εναλλακτικές διακοπές wellness και antistress
Φωτο Nicholas Samaras, http://www.underwater-photography.gr

Η Σχολή Καταδύσεων Τρίκερι (Trikeri Diving School) βρίσκεται στην Αγία Κυριακή. Είναι ανοιχτή όλο το χρόνο προσφέροντας υπεύθυνη και προπάντων ασφαλή εκπαίδευση όλων των ερασιτεχνικών επιπέδων, καθώς και εκπαίδευση καταδυτικών πρώτων βοηθειών με τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα.

Πηγή NaturaNrg #95

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης