ΕυεξίαBody and mindΕπιλέγω την ελευθερία!

Επιλέγω την ελευθερία!

Στη διάρκεια της ζωής μας, πολλές φορές αισθανόμαστε παγιδευμένοι και αποζητούμε απεγνωσμένα την ελευθερία μας, θεωρώντας ότι μας την έχουν “στερήσει”. Λαμβάνουμε αποφάσεις για την ζωή μας υποκινούμενοι από βιώματα, προγραμματισμούς και πεποιθήσεις που μας στοιχειώνουν και μας απομακρύνουν από τον αληθινό μας Εαυτό. Θυμώνουμε με τις καταστάσεις που μας παρουσιάζονται και νιώθουμε ανασφαλείς και αδύναμοι να αλλάξουμε ό,τι μας ακινητοποιεί. – Επιλέγω την ελευθερία!

της Μαρίας Καυρολογάκη, θεραπεύτρια ananda energy healing, www.ananda.com.gr

Όταν ζούμε έξω από τον εαυτό μας, έξω από το σώμα μας, όταν δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τη θεϊκή μας φύση, όλα φαίνονται περιοριστικά. Για παράδειγμα, η ιδέα του γάμου μας πιέζει (πεποίθηση: “ο γάμος είναι δέσμευση”), η ιδέα των παιδιών μάς πνίγει (πεποίθηση: “όταν κάνεις παιδιά χάνεις την ελευθερία σου”), η ιδέα της επαγγελματικής απασχόλησης μας αγχώνει (πεποίθηση: “η δουλειά είναι σκλαβιά”). Μπορούμε να απαριθμήσουμε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε ελεύθεροι, ότι κάτι λείπει, νιώθουμε εγκλωβισμένοι, αδύναμοι να αντιδράσουμε και να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Νιώθουμε ότι το αίσθημα της ουσιαστικής μας ελευθερίας έχει χαθεί και περιμένουμε κάποιος να κάνει κάτι που θα μας λυτρώσει.

Τι μας συμβαίνει όταν δεν βιώνουμε εσωτερική ελευθερία;

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την δυναμική της ζωής, το γεγονός ότι οι καταστάσεις αλλάζουν, οι ανάγκες μας διαφοροποιούνται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαστε ελεύθεροι, πως δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε.

Πολλές φορές αποφεύγουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, όποιο κι αν είναι αυτό, γιατί ίσως και να φοβόμαστε την ίδια την έννοια της ελευθερίας που διακαώς αναζητούμε. Δεν συνειδητοποιούμε πως μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι και μέσα από κάτι που αρχικά φαίνεται δεσμευτικό.

Εγκλωβιζόμαστε σε συμπεριφορές εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές που φοβόμαστε (διώχνουμε συντρόφους, αποφεύγουμε να κάνουμε οικογένεια, αλλάζουμε διαρκώς δουλειά γιατί όπου κι αν βρισκόμαστε περιοριζόμαστε και βιώνουμε στρες κλπ).

Απέχουμε πολύ από την εσωτερική αίσθηση της Ελευθερίας που μας επιτρέπει να ‘ζούμε’. Όταν απομακρυνόμαστε από τον Εαυτό μας δεν ζούμε: κυριευόμαστε από τον φόβο, τον περιορισμό, χάνουμε το μέτρο, ξεχνούμε τις αμέτρητες επιλογές που έχουμε για να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε.

Πώς επιλέγω την ελευθερία;

Ενδοσκόπηση:

Απαραίτητη διαδικασία που με βοηθά να ανακαλύψω τις αιτίες που είμαι τώρα σε αυτή την κατάσταση. Παρατηρώντας βαθιά και αληθινά τον εαυτό μου, βλέπω τις πεποιθήσεις και τα βιώματα που με οδήγησαν εδώ που βρίσκομαι αυτή την στιγμή. Κοιτάζω κατάματα την Αλήθεια μου και παρατηρώ τους προγραμματισμούς που καθόρισαν την ιδιοσυγκρασία μου. Με τον τρόπο αυτό είναι πιο εύκολο για εμένα να δω τι αλλαγές χρειάζεται να κάνω ώστε να έχω ισορροπία.

Συνειδητή Αναπνοή:

Μαθαίνοντας να αναπνέω συνειδητά, ενδυναμώνω τον εαυτό μου, αναλαμβάνω τα ηνία της ζωής μου και αποβάλλω από το σύστημά μου κάθε αρνητική πεποίθηση και προγραμματισμό. Η Αναπνοή μάς οδηγεί στην εσωτερική επαναγέννηση (Rebirthing Breathwork), με τρόπο απαλό και ευγενικό.

Θετικές δηλώσεις:

Χρησιμοποιούμε φράσεις εστιασμένες ακριβώς σε αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, όπως: “επιλέγω την ελευθερία!”, “επιλέγω την ζωή”, “είμαι ασφαλής μέσα στην εξέλιξη της ζωής”, “είμαι ελέυθερος/η να επιλέξω αυτό που με ενδυναμώνει” κλπ. Οι θετικές δηλώσεις όταν επαναλαμβάνονται, αλλάζουν την κυτταρική μας μνήμη και μας επαναπρογραμματίζουν.

Διαλογισμός:

Ο διαλογισμός μάς συνδέει με τον Ανώτερο Εαυτό μας, με την Αληθινή μας φύση, με την Αγάπη. Καθώς διαλογιζόμαστε, βιώνουμε εσωτερική ελευθερία και αγάπη για τον εαυτό μας σε κάθε επίπεδο. Καθαρίζει το ενεργειακό μας σώμα και αποκτούμε νοητική διαύγεια, γινεται λοιπόν πιο εύκολο για εμάς να κατανοήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να επιδιώξουμε ό,τι μας δίνει χαρά.

Επαφή με τη φύση:

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από την φύση, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει ακόμη και μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο. Όταν βρισκόμαστε στη φύση, όταν είμαστε σε επαφή με τα δέντρα, τον καθαρό αέρα, τους οργανισμούς που ζουν εκεί, είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε πόσο εύκολα είναι τελικά τα πράγματα.Πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση, αναπνεύστε βαθιά και αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι είστε ζωντανοί, ότι είστε εκεί και παρατηρείτε όλο αυτό το μεγαλείο που απλά υπάρχει… χωρίς να αναρωτιέται, χωρίς να αμφισβητεί αν κάνει καλά ή αν όλη του η ύπαρξη είναι λάθος.

Τελικά, συνειδητοποιούμε πως όσο συνδεόμαστε με την Αληθινή μας φύση, όσο αποβάλλουμε από το σύστημά μας πεποιθήσεις που δεν είναι καν δικές μας, τότε αντιλαμβανόμαστε πως η Ελευθερία δεν είναι μια άπιαστη έννοια. Μόνο όταν απελευθερωθούμε από τους περιορισμούς που εμείς οι ίδιοι προβάλλουμε στον εαυτό μας θα είμαστε αληθινά ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Τότε, οι επιλογές που θα κάνουμε θα μας απελευθερώνουν αντί να μας περιορίζουν, γιατί θα προέρχονται από τις αληθινές, βαθιές μας ανάγκες.

Πηγή Natura Nrg

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.