ΔιατροφήΒιταμίνες & ΣυμπληρώματαΕπιστημονική ημερίδα: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην υγεία!‎

Επιστημονική ημερίδα: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην υγεία!‎

Πραγματικά ανεκτίμητα για την υγεία μας είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αφού η υγεία κάθε συστήματος, κάθε οργάνου, ακόμη και κάθε κυττάρου του σώματός μας εξαρτάται απολύτως από την επαρκή παρουσία τους.

Αυτό ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία  την Κυριακή 7 Απριλίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso , με κύριο ομιλητή τον πλέον ειδικό, τον  DrWilliam S. Harris, διαπρεπής Αμερικανός Ερευνητής – Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα, διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προσκεκλημένος της Αpollonian Νutrition και της Möller’s.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας το κοινό έλαβε εξαιρετικά χρήσιμες απαντήσεις για το  πώς μπορούν να ωφεληθούν οι ασθενείς από τα ωμέγα -3 λιπαρά, με καρδιακές παθήσεις και όχι μόνο, διευκρινίζοντας ότι τα καλύτερα ωμέγα-3 λιπαρά είναι εκείνα που προέρχονται από τα ψάρια και τα ιχθυέλαια.

Με εκατοντάδες δημοσιεύσεις στην πολύχρονη επιστημονική του καριέρα, και αναφερόμενος στις πρόσφατες έρευνες, σημείωσε πως τα πιο σημαντικά ευρήματα σχετίζονται με την αντιμετώπιση της καρδιαγγειακής νόσου, της ανάπτυξης των παιδιών και της καλής εγκεφαλική λειτουργίας. Έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να επιβραδύνουν τη γνωσιακή παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία, να βοηθήσουν στην αποτροπή της νόσου του Αλτσχάιμερ αλλά και της κατάθλιψης.

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhDΔημήτρης Γρηγοράκης, Διδάκτορας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ενημέρωσε το κοινό για τα γνωστά και άγνωστα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και του μουρουνέλαιου,  το οποίο περιέχει συνδυασμό φυσικών ωμέγα -3 λιπαρών οξέων με βιταμίνες D3, A και Ε- υπενθυμίζοντας τα σημαντικά διατροφικά του οφέλη για κάθε ηλικία.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε τι είπαν οι ειδικοί.

Πηγή: Naturanrg#104, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.