Αρχική Παιδί Έρευνα για τα videogames. Η Τατιάνα Σταθακάρου απαντά

Έρευνα για τα videogames. Η Τατιάνα Σταθακάρου απαντά

53
tatiana-stathakarou-videogames

Η έρευνα

Η χρήση βιντεοπαιχνιδιών από τους εφήβους τις βραδινές ώρες επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά και την απόδοσή τους την επόμενη ημέρα. Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε ομάδα 21 εφήβων, που ήταν υγιείς, χωρίς διαταραχές στον ύπνο, ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών. Ο χρόνος που δαπανούσαν οι έφηβοι αυτοί σε βιντεοπαιχνίδια τις νυχτερινές ώρες και στη συνέχεια ο ύπνος τους μετρήθηκε σε ειδικό εργαστήριο ύπνου. Πράγματι τα αποτελέσματα ήταν σαφή:
Οι έφηβοι που έπαιζαν πριν κοιμηθούν παιχνίδια στον υπολογιστή ή σε μηχανές παιχνιδιών, όπως playstation, είχαν πιο σύντομο και ταραγμένο ύπνο. Η μικρή διάρκεια και η χαμηλή ποιότητα του ύπνου, με τη σειρά τους, είχαν σημαντική αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση, προσοχή και εν γένει στην πνευματική τους απόδοση την επόμενη ημέρα.

Mε αφορμή την παραπάνω έρευνα, η Naturanrg θέλησε να κάνει τη δική της έρευνα. Έψαξε και βρήκε τους πλέον ειδικούς όπως: ψυχολόγους, συγγραφείς παιδικών βιβλίων, παιδαγωγούς, αλλά και δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, αθλητές  για να πουν τη δική τους γνώμη.  

Τατιάνα Σταθακάρου

(βρεφονηπιοκόμος στα εκπαιδευτήρια Χουρδάκη και blogger)

Τα παιδιά μαθαίνουν να γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά πάνω στο παιχνίδι τους, δημιουργούν στρατούς σε ηλικία 2,5 χρόνων, λατρεύουν τον πόλεμο και σε κάθε παιχνίδι διαλέγουν και ένα όπλο. Αυτό από μόνο του είναι ένα φαινόμενο που έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και όλες οι έρευνες ρίχνουν την ευθύνη στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται ό,τι κι αν βλέπουν. Είναι τρομακτικό να ακούς μικρά παιδιά να κάνουν ήχους πυροβολισμών, να χτυπάνε με μανία τις κούκλες, πόσο μάλλον να χρησιμοποιούν το οποιοδήποτε παιχνίδι σαν όπλο, τραβώντας μέχρι και υποτιθέμενη σκανδάλη. Καλό θα ήταν οι γονείς να ενημερωθούν για οποιοδήποτε παιχνίδι αγοράζουν στο παιδί τους, και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, εφόσον πλέον μπορούν να βρουν και να «κατεβάσουν» ό,τι θέλουν.

Πηγή: NaturaNrg #55

back_arrow

 

Προηγούμενο άρθροΈρευνα για τα videogames. Η Χρύσα Ξάνθη απαντά
Επόμενο άρθροΈρευνα για τα videogames. Ο Σπύρος Μυλωνάς απαντά