Θεοφάνης Μαλκίδης videogames

Έρευνα για τα videogames. Ο Θεοφάνης Μαλκίδης απαντά

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Παιδί, Πρόσωπα

Η έρευνα

Η χρήση βιντεοπαιχνιδιών από τους εφήβους τις βραδινές ώρες επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά και την απόδοσή τους την επόμενη ημέρα. Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε ομάδα 21 εφήβων, που ήταν υγιείς, χωρίς διαταραχές στον ύπνο, ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών. Ο χρόνος που δαπανούσαν οι έφηβοι αυτοί σε βιντεοπαιχνίδια τις νυχτερινές ώρες και στη συνέχεια ο ύπνος τους μετρήθηκε σε ειδικό εργαστήριο ύπνου. Πράγματι τα αποτελέσματα ήταν σαφή:
Οι έφηβοι που έπαιζαν πριν κοιμηθούν παιχνίδια στον υπολογιστή ή σε μηχανές παιχνιδιών, όπως playstation, είχαν πιο σύντομο και ταραγμένο ύπνο. Η μικρή διάρκεια και η χαμηλή ποιότητα του ύπνου, με τη σειρά τους, είχαν σημαντική αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση, προσοχή και εν γένει στην πνευματική τους απόδοση την επόμενη ημέρα.
Mε αφορμή την παραπάνω έρευνα, η Naturanrg θέλησε να κάνει τη δική της έρευνα. Έψαξε και βρήκε τους πλέον ειδικούς όπως:  ψυχολόγους,  συγγραφείς παιδικών βιβλίων,  παιδαγωγούς, αλλά και δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, αθλητές  για να πουν τη δική τους γνώμη.  

Τα ερωτήματα που έθεσε η Naturanrg έχουν ως εξής:

  1. Ποια είναι η δική σας άποψη πάνω στην παραπάνω έρευνα;
  2. Αυξάνουν την επιθετικότητά τους, και αν ναι, γιατί;
  3. Πώς οι γονείς θα πρέπει να δράσουν για να αποφευχθούν παρενέργειες στα παιδιά τους;

 

malkidisΘεοφάνης Μαλκίδης

(Διδάκτωρ Κοινωνικών και πολιτικών επιστημών)

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον η έρευνα για τις γνώσεις και ειδικότερα για την ελληνική ιστορία και τη σύνδεσή τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να γινόταν μέσα από τα σχολικά βιβλία που διανέμονται στην Ελλάδα σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο. Αλλά, δυστυχώς, τα βιβλία του δημοτικού έχουν μετατραπεί σε βιβλία μαγειρικής (!), η ιστορία υμνεί τον Κεμάλ και προσεγγίζει τα ζητήματα του Ελληνισμού με όρους στοιχήματος (!), ενώ στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, η συγκεκριμένη προσέγγιση συνεχίζεται αναβαθμισμένη… Μέχρι να αλλάξουν οι παραπάνω συνθήκες στο σχολείο, οφείλει η οικογένεια να (ξανα)γίνει σχολείο, όπως ήταν πάντοτε.

Πηγή: NaturaNrg #55

back_arrow

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *