ΟικογένειαΕσείς ενθαρρύνετε με θετικά σχόλια τα παιδιά σας;

Εσείς ενθαρρύνετε με θετικά σχόλια τα παιδιά σας;

Αλήθεια, ενθαρρύνετε με θετικά σχόλια τα παιδιά σας; Είναι κοινά αποδεκτό ότι η θετική στάση επηρεάζει τις σκέψεις µας, τη διάθεσή µας, τη συµπεριφορά µας και γενικότερα όλη µας τη ζωή. Αν σκεφτούµε κάτι θετικό ή αν εισπράξουµε ένα θετικό σχόλιο, τότε «αυτόµατα» η διάθεσή µας αλλάζει. Αρχίζουµε να χαµογελάµε και να αισθανόµαστε δυνατοί και ικανοί να προχωρήσουµε.

koritsaki-kryvei-to-prosopoΑν για εμάς, τους ενήλικες, έχουν τόσο μεγάλη επίδραση τα θετικά σχόλια, μπορούμε να φανταστούμε τι επιρροή έχουν  στην ψυχολογία των παιδιών που διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους.

Επομένως, μία από τις σημαντικότερες δυνατότητες που έχουμε ως γονείς, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν μια δυνατή προσωπικότητα, είναι η ενθάρρυνση.

Γιατί να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας;

Eνθάρρυνση σημαίνει να δίνουμε θάρρος στα παιδιά να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους. Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος να καλλιεργήσουμε την αυτοεκτίμησή τους, εστιάζοντας στα θετικά σημεία τους. Η ενθάρρυνση βοηθάει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους, προετοιμάζοντάς τα για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην ενήλικη ζωή τους. Ένας από τους μεγαλύτερους παιδαγωγούς του αιώνα μας, ο Ρούντολφ Ντράικορς, τονίζοντας τη σημασία της ενθάρρυνσης αναφέρει χαρακτηριστικά στα έργα του ότι:

«Το άτομο που ταπεινώνεται και καταπιέζεται ως παιδί δεν θα γίνει ποτέ ένα πραγματικά κοινωνικό πλάσμα. Θα παραμείνει ένα μισοδαμασμένο ζώο».

4 πρακτικοί τρόποι ενθάρρυνσης

1.Τονίζουμε τα θετικά τους σημεία. Τα παιδιά πρέπει να νιώσουν ότι είναι ικανά
2.Υπογραμμίζουμε τη βοήθεια που μας προσφέρουν. Με αυτό τον τρόπο αισθάνονται ότι συνεισφέρουν.
3.Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε στην αξία του παιδιού μας, και να το δεχόμαστε όπως είναι.
4.Εστιαζόμαστε στην προσπάθεια και τη βελτίωση όσο μικρή και αν είναι, και λιγότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό είναι το παιδί να συνεχίσει να προσπαθεί για να καταφέρει αυτό που θέλει.

Πηγή: NaturaNrg

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code