ΕυεξίαΈχεις λίγο χρόνο; Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου!

Έχεις λίγο χρόνο; Κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου!

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: Είσαι πάντα πιο ευτυχισμένη μετά από ένα μασάζ στο πρόσωπό σου! Λίγο τόχεις; Κι όχι μόνο επειδή αφιέρωσες χρόνο σε σένα. Ή επειδή βλέπεις το αποτέλεσμα στον καθρέφτη άμεσα!

Το θέμα εξηγείται επιστημονικά. Με το μασάζ παράγονται ενδορφίνες! Κι υπάρχει κι ένα ακόμη καλό νέο. Μπορείς να μάθεις να το κάνεις μόνη σου. Και να είναι αντιρυτιδικό, αποτοξινωτικό, χαλαρωτικό, για λάμψη, για ενδυνάμωση ή και όλα μαζί!

♦ της Αλεξάνδρας Βεκιάρη, Certified Face Yoga Trainer,
Face massage expert, www.faceyoga.gr

Καθημερινές κινήσεις όπως το χαμόγελο, το συνοφρύωμα και η μάσηση της τροφής δίνουν στους μυς του προσώπου σου ένα σημαντικό δώρο. Και ακριβώς όπως το σώμα σου ωφελείται από ένα καλό μασάζ, το ίδιο συμβαίνει και με το πρόσωπό σου. Πάνω από 40 μύες αποτελούν το «ικρίωμα» του προσώπου. Και ακριβώς όπως οι μύες του σώματος, όσο περισσότερο κινούνται, τόσο πιο ανυψωμένοι, σφιχτοί και πιο δυνατοί γίνονται, έτσι συμβαίνει και με τους μύες του προσώπου.

H Αλεξάνδρα Βεκιάρη είναι Face Yoga Specialist, πιστοποιημένη από το International Holistic Medicine College και το Flow Center.

Τι σου προσφέρει τώρα ένα μασάζ στο πρόσωπο αναλυτικά; Είναι πολλά τα οφέλη. Στη σειρά που τα θέλεις τα βάζεις εσύ.

Το μασάζ προσώπου:

Ενισχύει την αιματική κυκλοφορία στο δέρμα συμβάλλοντας θετικά στη διαδικασία αναγέννησής των κυττάρων.

Αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Βοηθάει τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει το αίμα να φτάσουν στους ιστούς, χαρίζοντας χρώμα υγείας.

Ενεργοποιεί τη λέμφο και απομακρύνει κατακρατήσεις και τοξίνες με αποτέλεσμα λιγότερα πρηξίματα και περισσότερη λάμψη.

Μειώνει την ένταση στους μύες του προσώπου και απαλύνει τα συμπτώματα του στρες στο πρόσωπο (σφιγμένο σαγόνι, κουρασμένα μάτια).

Χαλαρώνουν οι σφιγμένοι μύες που έχουν προκαλέσει τις υπάρχουσες ρυτίδες και οι τελευταίες με την επανάληψη αρχίζουν να λειαίνονται.

Ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου, αποκαθιστά δηλαδή την αρχιτεκτονική του.

Η επιδερμίδα αναζωογονείται με τον πιο φυσικό τρόπο και όλη αυτή η επιχείρηση είναι στα… χέρια σου.

Το μασάζ προσώπου μπορεί να ακούγεται σαν ένα άλλο περιττό (και χρονοβόρο) βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Αλλά αρκούν δύο λεπτά την ημέρα, για ένα γρήγορα μασάζ, το πρωί ή το βράδυ! Θα βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων και θα χαλαρώσει το μυαλό σου.

Επίσης, η ενσωμάτωση του μασάζ προσώπου στο πρόγραμμα καλλυντικής περιποίησης βοηθά ακόμα τα συστατικά των προϊόντων να διεισδύσουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους. Γι΄ αυτό και όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών το προτείνουν στις οδηγίες χρήσεως.

Μετά τα 20, το δέρμα χάνει 1% από το φυσικό του κολλαγόνο κάθε χρόνο. Έτσι, καθώς μεγαλώνουμε, γίνεται πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. Επιπλέον το καθημερινό άγχος επιβαρύνει το δέρμα με τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα ο οργανισμός αποσύρει πολύτιμο αίμα από αυτό για να ενισχύσει τους μύες και την καρδιά να λειτουργήσουν σε καθεστώς στρες.

Πηγή: Naturanrg#103, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης