Η αρχή του Pareto στην καθημερινότητά μας-Naturanrg

Η αρχή του Pareto στην καθημερινότητά μας

Η αρχική παρατήρηση του Pareto στις αρχές του 20ού αιώνα αφορούσε την τότε κατανομή του πλούτου στην Ιταλία, καθώς το 80% του συνολικού πλούτου το απολάμβανε το 20% του πληθυσμού. Είναι «απόλυτη» η αρχή: Το 80% των εκροών προκύπτει από το 20% των εισροών. της Ειρήνης Ρηγοπούλου, Phd, Σύμβουλος επαγγελματιών & επιχειρηματιών στο χώρο wellbeing & wellness, irigop@aegean.gr Άραγε πώς επιβεβαιώνεται ή… Περισσότερα

Αφροδισιακές τροφές για υπέροχο σεξ

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε λοιπόν τη σεξουαλική σας ζωή είναι να εξετάσετε τον τρόπο ζωής σας – και ο ακρογωνιαίος λίθος του τρόπου ζωής σας είναι η διατροφή.

6 tips για μνήμη ελέφαντα και όχι χρυσόψαρου!

6 tips για μνήμη ελέφαντα και όχι χρυσόψαρου!

Σίγουρα σας έχει τύχει να μιλάτε για κάτι και στη συνέχεια να το ξεχνάτε ή να βλέπετε ένα άτομο που γνωρίζετε αλλά να μη γνωρίζετε αλλά να μη μπορείτε να θυμηθείτε το όνομά του.

Τι λένε οι μουντζούρες σας για εσάς;

Τι λένε οι μουντζούρες σας για εσάς;

Στο τηλέφωνο, σε μια συνάντηση εργασίας, σε στιγμές που το μυαλό ταξιδεύει… Σίγουρα, σας έχει τύχει πολλές φορές να πιάνετε σε ανύποπτο χρόνο τον εαυτό σας να μουντζουρώνει ασυναίσθητα σε ένα φύλλο χαρτί ή να σχεδιάζει την ίδια καλικαντζούρα ξανά και ξανά.

Αποτοξίνωσε το μυαλό σου

Αποτοξίνωσε το μυαλό σου

Σήμερα ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει πολύ περισσότερες πληροφορίες σε μια ημέρα, από όσες λάμβαναν οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη ζωή τους έναν αιώνα πριν.

Μαθημένη αβοηθησία

Μαθημένη αβοηθησία

Η θεωρία της «μαθημένης αβοηθησίας» (learned helplessness) αναπτύχθηκε στις δεκαετίες του 1960 και 1970 από τον αμερικανό ψυχολόγο Martin Seligman.

Η θεραπεία της Σιωπής

Η θεραπεία της Σιωπής

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται την σιωπή για πολλούς λόγους, όπως η αναγέννησή του αλλά και η ενσυναίσθηση.

1 2 3 22

GET SOCIAL

      

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ