Η αρχή του Pareto στην καθημερινότητά μας-Naturanrg

Η αρχή του Pareto στην καθημερινότητά μας

Η αρχική παρατήρηση του Pareto στις αρχές του 20ού αιώνα αφορούσε την τότε κατανομή του πλούτου στην Ιταλία, καθώς το 80% του συνολικού πλούτου το απολάμβανε το 20% του πληθυσμού. Είναι «απόλυτη» η αρχή: Το 80% των εκροών προκύπτει από το 20% των εισροών. της Ειρήνης Ρηγοπούλου, Phd, Σύμβουλος επαγγελματιών & επιχειρηματιών στο χώρο wellbeing & wellness, irigop@aegean.gr Άραγε πώς επιβεβαιώνεται ή… Περισσότερα

Τι λένε οι μουντζούρες σας για εσάς;

Τι λένε οι μουντζούρες σας για εσάς;

Στο τηλέφωνο, σε μια συνάντηση εργασίας, σε στιγμές που το μυαλό ταξιδεύει… Σίγουρα, σας έχει τύχει πολλές φορές να πιάνετε σε ανύποπτο χρόνο τον εαυτό σας να μουντζουρώνει ασυναίσθητα σε ένα φύλλο χαρτί ή να σχεδιάζει την ίδια καλικαντζούρα ξανά και ξανά.

Αποτοξίνωσε το μυαλό σου

Αποτοξίνωσε το μυαλό σου

Σήμερα ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει πολύ περισσότερες πληροφορίες σε μια ημέρα, από όσες λάμβαναν οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη ζωή τους έναν αιώνα πριν.

Μαθημένη αβοηθησία

Μαθημένη αβοηθησία

Η θεωρία της «μαθημένης αβοηθησίας» (learned helplessness) αναπτύχθηκε στις δεκαετίες του 1960 και 1970 από τον αμερικανό ψυχολόγο Martin Seligman.

Η θεραπεία της Σιωπής

Η θεραπεία της Σιωπής

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται την σιωπή για πολλούς λόγους, όπως η αναγέννησή του αλλά και η ενσυναίσθηση.

Dietaholic - η μόδα των διαιτών

Dietaholic – η μόδα των διαιτών

Υπάρχουν άτομα που ακολουθούν πιστά τη μόδα ακόμη και όταν πρόκειται για… δίαιτες. Εξάλλου, ο μύθος που συνδέει το αδύνατο σώμα με την ομορφιά και την ευτυχία καλά κρατεί.

μπράβο-bravo

Μπράβο

Τι ωραίες που είναι οι στιγμές που τους δίνουμε χρόνο, που προσαρμοζόμαστε εμείς στο φυσικό ρυθμό τους και δεν τις «βιάζουμε».

Αλλαγές

Αλλαγές

Αλλαγές. Η ενδοσκόπηση δεν είναι αυτοσκοπός, ενώ η αλλαγή μας είναι – στο βαθμό που ο καθένας μας κρίνει και επιθυμεί. H αξιοποίηση γνώσεων που εφαρμόζουμε στο πλαίσιο της δουλειάς...

Ικιγκάι, ο λόγος που υπάρχεις!

Ικιγκάι, ο λόγος που υπάρχεις!

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, ένα λόγο ύπαρξης. Κάποιοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους κι έχουν επίγνωση αυτού, άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους...

1 2 3 7

GET SOCIAL

      

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ