Vegan

Αρχική Vegan

Μαγειρεύοντας χωρίς κρέας

Ένα διαιτολόγιο χωρίς κρέας γεννάει πάντα απορίες για το πόσο ασφαλές είναι και τι πρέπει να προσέχουμε.

Τα σύκα σύκα, την σκάφην σκάφην…

Η ομορφιά ενός αφράτου και ώριμου σύκου είναι σήμα κατατεθέν του τέλους του καλοκαιριού. Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο...

Τα άγρια χόρτα της ελληνικής γης

Aπό τα βασικότερα τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής και ξεχασμένα δυστυχώς από πολλούς είναι τα άγρια χόρτα...

Τι πιο καλό από τα φύκια που καίνε λίπος;

Φύκια! Όχι μόνο για να φτιάξετε σούπες και σούσι. Δοκιμάστε τα με ψάρι, με ζυμαρικά, ακόμα και με όσπρια...

Γλυκοπατάτα… Θαυματουργή και πολυταξιδεμένη!

Εμείς στη χώρα μας γνωρίζουμε τις κλασικές πατάτες… Ωστόσο υπάρχει και η γλυκοπατάτα, που είναι ένα από τα πιο πολύτιμα τρόφιμα.

Κομπούχα – Kombucha στο μικροσκόπιο

Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα, που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια μαγιάς.

Το πρώτο (αποκλειστικά) σχολείο vegan στη Σουηδία διδάσκει βιωσιμότητα και υγεία

Το σχολείο Hagaskolan, λειτουργεί στη Σόλνα από το 2018, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και έκτοτε υιοθέτησε πλήρως τον βίγκαν τρόπο ζωής.

1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, ομιλίες αλλά και workshops. Θα υπάρξει δίωρο Σεμινάριο Ταρατσόκηπου για όσους θέλουν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και να έχουν ένα μποστάνι στο μπαλκόνι τους!

Καλοκαιρινοί θησαυροί σε βαζάκια

Το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί μ’ αυτό τελειώνει και η αφθονία των φρούτων και των λαχανικών. Αν δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι...