Απίστευτο! Το κυνήγι αναγνωρίστηκε ως μέσο περιβαλλοντικής διαχείρισης

Απίστευτο! Το κυνήγι αναγνωρίστηκε ως μέσο περιβαλλοντικής διαχείρισης

Η θήρα δεν αποτελεί μέσο περιβαλλοντικής διαχείρισης. Αντίθετα, η διαχείριση της θήρας εμπίπτει στις υποχρεώσεις της πολιτείας και οφείλει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους από εξειδικευμένο προσωπικό.

Δράση για το κλίμα - Έχουμε 1,5 ºC διορία!

Δράση για το κλίμα – Έχουμε 1,5 ºC διορία!

Δράση για το Κλίμα αναπτύσσουν μια σειρά οργανώσεις με σκοπό να στείλουν ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προκειμένου να ανασχεθούν οι δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής. Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι οργανώσεις που συνδιοργανώνουν την εν λόγω πρωτοβουλία.  Έλα και εσύ μαζί μας στη… Περισσότερα

Το ZeroWaste δεν είναι απλά ανακύκλωση!

ZeroWaste … δεν είναι απλά ανακύκλωση!

Με τον όρο #Zero Waste εννοούμε τη φιλοσοφία του σχεδιασμού ενός τρόπου παραγωγής, χρήσης και διαχείρισης υλικών ώστε να μην καταλήγει σχεδόν τίποτα στις χωματερές και στα αποτεφρωτήρια.

Ένα αυθεντικό μουσείο της φύσης βρίσκεται στη Δράμα-Natura nrg

Ένα αυθεντικό μουσείο της φύσης βρίσκεται στη Δράμα

Το Καράντερε είναι το μοναδικό στην Ελλάδα δάσος όπου συνυπάρχουν: σημύδες, οξυές, βελανιδιές, τα μαυρόπευκα, οι καστανιές, τα σφενδάμια, οι κέδροι, οι φράξοι, τα σκλήθρα, οι γαύροι, οι αγριοτριανταφυλλιές, τα μύρτιλλα, η δασική πεύκη κ.α.

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο ECOCITY FORUM 2018

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο ECOCITY FORUM 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου ECOCITY FORUM 2018 με θέμα «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 3-5 Οκτωβρίου.

Αστυπάλαια: Το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως

Αστυπάλαια: Το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως

Η Αστυπάλαια πάει κόντρα σε μια Ελλάδα που καπνίζει ακόμα και εκεί που κανονικά δεν επιτρέπεται, και αποφασίζει να γίνει το πρώτο smoke free νησί παγκοσμίως, απαγορεύοντας το κάπνισμα, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.

Το μήνυμα της Ανακύκλωσης στο Δήμο Περάματος

Το μήνυμα της Ανακύκλωσης στο Δήμο Περάματος

To μήνυμα της Ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή εβδομάδα Το “Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης” παραμένει στον Δήμο Περάματος και συγκεκριμένα στο Χώρο Δημοτικού Σταδίου και «Πρόνοιας» μέχρι την Παρασκευή 19/10/2018. Η παράταση δόθηκε εξαιτίας της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης και κατόπιν… Περισσότερα

1 2 3 45

GET SOCIAL

      

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ