Ιριδολογία

Ιριδολογία

Η εξέταση της ίριδας, Ιριδολοδία, επιτρέπει να ανακαλύψουμε την προδιάθεση και την παθολογική εξέλιξη του ασθενούς άρα έχουμε δυνατότητα προληπτικής ιατρικής.

Κορτιζόλη φίλος και εχθρός

Κορτιζόλη φίλος και εχθρός

Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη, η οποία απελευθερώνεται κυρίως σε περιόδους στρες και έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες στο σώμα μας.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Ανδρική Υπογονιμότητα

O άνδρας, μπορεί να τεκνοποιήσει μέχρι το γήρας του, παρόλα αυτά, το φαινόμενο της αναπαραγωγής παραμένει εξαιρετικά σύνθετο.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο

Η Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα όπου το ανοσοποιητικό δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή ως δικά του, τους επιτίθεται και...

10 συμβουλές για να επιβιώσετε το καλοκαίρι στις δύσκολες ημέρες

Οι «δύσκολες» μέρες επηρεάζουν για ολόκληρες μέρες κάθε μήνα την καθημερινότητα σχεδόν όλων των γυναικών. Το καλοκαίρι και ο συνδυασμός της θάλασσας, των υψηλών θερμοκρασιών και των υπαίθριων δραστηριοτήτων οδηγούν συνήθως σε εντονότερους πόνους περιόδου και ενοχλήσεις που στερούν στιγμές από τις διακοπές. του Παναγιώτη Χριστόπουλου MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων & Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής… Περισσότερα

Ουρολοίμωξη η σωστή πρόληψη

Ουρολοίμωξη η σωστή πρόληψη

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις) είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία που οι άνθρωποι επισκέπτονται τους γιατρούς τους κάθε χρόνο.

Μελάνωμα. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Μελάνωμα. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Η απόλαυση της θάλασσας και του ήλιου αποτελούν πρακτικές στενά συνδεδεμένες με τo ελληνικό καλοκαίρι. Και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν. Παρόλο, που φαίνεται σαν να μας ζήλεψαν όλοι όσοι ζουν σε λιγότερες ηλιόλουστες χώρες και μέσω της ιατρικής επιστήμης προσπαθούν να μας κάνουν να δούμε τον ήλιο ως εχθρό μας. Υπάρχει ήδη μία κριτική στάση για την ιατρικοποίηση της… Περισσότερα

Nόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των λεγεωνάριων (Legionnaires’ disease) είναι πολύ σοβαρή ασθένεια και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε ποσοστό από 5% έως 30% των περιπτώσεων. Οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με αντιβιοτικά, και οι υγιείς άνθρωποι συνήθως θεραπεύονται από την ασθένεια αυτή.

GET SOCIAL

      

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ