Τα άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ πρέπει να ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε πουρίνες (τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας).
♦ Βότση Ειρήνη , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Τρόφιμα που είναι πλούσια σε πουρίνες (150-1000mg/100g) και πρέπει να αποφεύγονται τόσο σε οξεία φάση όσο και σε φάση ύφεσης της υπερουριχαιμίας είναι: τα εντόσθια (συκώτι, μυαλά, νεφρά), ο ζωμός κρέατος, τα γλυκάδια, το κυνήγι, η χήνα.
Επίσης τα θαλασσινά (μύδια, χτένια αυγοτάραχο, χταπόδι, γαρίδες), οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η ρέγκα, οι αντσούγιες, το αυγοτάραχο, το χαβιάρι και η μαγιά.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα όπως τα μανιτάρια, η ντομάτα, το σπανάκι, τα φασολάκια, τα φασόλια και ο αρακάς, τα οποία έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες (50-150mg/100g) και μπορούν να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες.
Πηγή: NaturaNrg #56
|
Πώς να ρίξετε τα τριγλυκερίδια |