baby-eating-spaghetti

Ευάλωτα στις τροφικές αλλεργίες τα μωρά του χειμώνα

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Παιδί, Υγεία

Τα μωρά που γεννιούνται φθινόπωρο ή χειμώνα είναι πιθανότερο να αναπτύξουν κάποια τροφική αλλεργία σε σύγκριση με όσα γεννιούνται άνοιξη ή καλοκαίρι, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης που επανεξέτασαν ιατρικούς φακέλους 1.002 πασχόντων από τροφικές αλλεργίες.
Πώς μπορεί, όμως, να συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το κλειδί είναι η βιταμίνη του ήλιου: η βιταμίνη D. Όπως εξηγούν, η βιταμίνη D παράγεται από το δέρμα κατά την έκθεσή μας στον ήλιο και είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού.
Τα μωρά του φθινοπώρου και του χειμώνα, όμως, μοιραία εκτίθενται ελάχιστα στον ήλιο και όχι μόνο μετά τη γέννησή τους, αλλά εμμέσως και από τη μητέρα τους. Η βιταμίνη D βοηθεί τον οργανισμό να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να καταστέλλει τα αλλεργικά του κύτταρα. Όταν ο οργανισμός εκτίθεται στα συστατικά των τροφίμων, καλείται να “αποφασίσει” εάν κάθε συστατικό είναι φίλος ή εχθρός. Η βιταμίνη D αυξάνει την αντοχή του οργανισμού στα συστατικά αυτά, ενώ η ανεπάρκειά της τη μειώνει.

Πηγή: NaturaNrg #06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *