Φράουλες γεμάτες Φυτοφάρμακα + δηλητηριώδη αέρια

Φράουλες γεμάτες Φυτοφάρμακα + δηλητηριώδη αέρια

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Green, Βιολογικά, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Ένα από τα αγαπημένα φρούτα της άνοιξης με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι οι φράουλες. Όμως, σύμφωνα με τη λίστα με τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν τις βάλουμε ξανά στο καλάθι των αγορών μας.

Κι αυτό γιατί οι φράουλες είναι περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο μολυσμένες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα και όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.
Το EWG αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 3,5 κιλά φρέσκων φράουλες κάθε χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι τα φρούτα αυτά περιέχουν χημικές ουσίες «που συνδέονται με καρκίνους και στειρότητα.
Η οργάνωση Environmental Working Group (EWG) συνιστά να τρώμε φράουλες όπως και τα υπόλοιπα φρούτα που συμπεριλαμβάνονται στη «Βρώμικη 12κάδα»- μόνο αν είναι προϊόντα οργανικής καλλιέργειας.
Η λίστα έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνουν ποια προϊόντα συγκεντρώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων.

—Η «Βρώμικη Ντουζίνα»

1. Φράουλες   2. Μήλα   3. Νεκταρίνια   4. Ροδάκινα   5. Σέλερυ    6. Σταφύλια
7. Κεράσια    8. Σπανάκι   9. Ντομάτες   10. Πιπεριέw  11. Ντοματίνια  12. Αγγούρια
Στον αντίποδα, η «Καθαρή Δεκαπεντάδα» περιλαμβάνει τα προϊόντα με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων.

—Η «Καθαρή 15ντάδα»

  1. Αβοκάντο  2. Καλαμπόκι  3. Ανανάς   4. Λάχανο  5. Κατεψυγμένος αρακάς  6. Κρεμμύδια  7. Σπαράγγια
    8. Μάνγκο   9. Παπάγια  10. Ακτινίδιο  11. Μελιτζάνα 12. Πεπόνι χάνεϊντιου 13. Γκρέηπφρουτ
    14. Πεπόνι Κανταλούπε  15. Κουνουπίδι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *