Φθινοπωρινή γρίπη: 4 βήματα για την αποφύγεις;

Φθινοπωρινή γρίπη: 4 βήματα για την αποφύγεις;

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Υγεία

Ο εφιάλτης αυτής της εποχής είναι ένας και λέγεται… γρίπη! Η αλλαγή του καιρού και η μετάβαση στο Χειμώνα διευκολύνει τα κρυολογήματα που ταλαιπωρούν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αυτή την περίοδο.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι τρόποι να αμυνθούμε με φυσικούς τρόπους απέναντι στις αλλαγές του καιρού και τα μικρόβια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις παγίδες.

1. Καθαρά χέρια!

Η γρίπη και οι ιώσεις μεταδίδονται συνήθως με άμεση επαφή ή ακόμη και με το άγγιγμα συσκευών όπως το τηλέφωνο, το τηλεχειριστήριο ή και τα κλειδιά.

2. Βιταμίνες

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ο σωστός τρόπος διατροφής για να απορροφήσει ο οργανισμός τις βιταμίνες που χρειάζεται. Κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής ωστόσο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να θωρακιστεί ακόμα καλύτερα.

3. Καθαρό αεράκι…

Μη ξεχνάς επίσης να αερίζεις συχνά το χώρο ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ανακυκλώνεται. Γι΄αυτό κλείσε το κλιματιστικό και άσε το αεράκι από τα ανοιχτά παράθυρα να κάνει τη δουλειά του…

4. Γυμναστική

Η δραστηριότητα διευκολύνει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να θωρακιστεί απέναντι σε λοιμώξεις.

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *