ΕυεξίαBody and mindΦυσικά νεότεροι & υγιέστεροι

Φυσικά νεότεροι & υγιέστεροι

Πώς θα βρούμε και θα λύσουμε χωρίς παρενέργειες τα κρυφά ζητήματα της υγείας μας;
Με ποιο τρόπο  θα ενισχύσουμε τη ζωτικότητα και την αντοχή μας, τη μνήμη αλλά και την ερωτική μας διάθεση; Πώς θα αδυνατίσουμε φυσικά και μόνιμα; Ακόμα πώς θα σταματήσουμε την πρόωρη γήρανση και θα παραμείνουμε νέοι, γόνιμοι  και ακμαίοι;

Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου, Ιατρός Αντιγήρανσης & Προαγωγής Υγείας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μεγαλύτερη πραγματική ηλικία από τη χρονολογική, κι αυτό επειδή έχουν γεράσει πρόωρα, δηλαδή παθολογικά.  Η ιατρική αντιγήρανσης έχει ως αποστολή να εμποδίσει αυτή την πρόωρη παθολογική φθορά και να μας βοηθήσει να βάλουμε χρόνια στη ζωή μας και ζωή στα χρόνια μας.

Μιλάμε λοιπόν για την ιδανική υγεία με φυσικούς τρόπους θεραπείας.  Δηλαδή για το πώς θα χάσουμε έως και 30 χρόνια πραγματικής ηλικίας, μένοντας βιολογικά 35-45 ετών, με την αντίστοιχη λειτουργικότητα και ποιότητα ζωής. Τα 100 χρόνια ζωής με υγεία είναι στόχος εφικτός σχεδόν για όλους. Για αρκετούς και τα 120!

Γήρανση είναι η επιδείνωση της υγείας με το χρόνο. Συμβαίνει σιωπηλά χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Αν και θεωρείται κάτι φυσιολογικό, η πρόωρη γήρανση δεν είναι παρά μια χρόνια σιωπηλή αρρώστια που υποσκάπτει την υγεία μας και μπορεί έγκαιρα να ανιχνευθεί,  να προληφθεί και να αναστραφεί, όπως τεκμηριώνει  η επιστήμη.

Αν και υπάρχουν πολλές και περίπλοκες θεωρίες για τα αίτια και τους μηχανισμούς γήρανσης, τελικά ο άνθρωπος φθείρεται, γερνάει και αρρωσταίνει
-σωματικά, ψυχικά και διανοητικά- επειδή του λείπουν όλο και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, από τα οποία κορυφαία είναι οι ορμόνες. Μη έχοντας αρκετά από αυτά, ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να ξαναχτίζει αυτά που γκρεμίζονται και έτσι δεν καταφέρνει να επιδιορθώνει ικανοποιητικά τις ζημιές.

Η φυσική αυτή επιδιορθωτική ικανότητα του οργανισμού μας ιατρικά λέγεται ομοιόσταση.

Η ιατρική αντιγήρανσης δίνει πίσω στον άνθρωπο τα θρεπτικά στοιχεία που του «κλάπηκαν» και τον βοηθάει να ανοικοδομήσει την υγεία του και να γερνάει πολύ βραδύτερα, δηλαδή ιδανικά.
Στην πράξη η αντιγήρανση θα έπρεπε να ξεκινάει από τη στιγμή που αρχίζει η φθορά, δηλαδή πριν καν γεννηθούμε! Ωστόσο, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης και να δούμε αισθητή βελτίωση στην υγεία και την εμφάνισή μας.

Ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης βασίζεται σε βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής . Αποσκοπεί στο να χάσουμε έως και 30 χρόνια πραγματικής ηλικίας, μένοντας βιολογικά 35-45 ετών, με την αντίστοιχη λειτουργικότητα και ποιότητα ζωής. Για τις συσσωρευμένες, όμως, αμαρτίες του παρελθόντος, οι βελτιώσεις αυτές από μόνες τους δεν αρκούν. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συμπυκνωμένη θεραπεία, ώστε να διορθωθούν γρήγορα οι ανεπάρκειες του οργανισμού μας. Δηλαδή χρειάζεται να λάβουμε στοχευμένα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά.

Η ιατρική αντιγήρανσης

λύνει με φυσικούς τρόπους -ασφαλείς και αποτελεσματικούς – συγκεκριμένα ζητήματα της υγείας μας όπως τα καρδιαγγειακά, την παχυσαρκία, το διαβήτη, την πρόληψη του καρκίνου. Επίσης την κατάθλιψη, την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση, την υπογονιμότητα, τις γυναικολογικές διαταραχές, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τις άλλες χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες.

Το να προσπαθούμε, τώρα, να φτιάξουμε την εμφάνισή μας χωρίς να βελτιώσουμε την εσωτερική μας υγεία είναι ματαιοπονία. Η εξωτερική υγεία (η καλή εμφάνιση) είναι ο καθρέπτης και το αποτέλεσμα της εσωτερικής μας υγείας. Δείχνουμε νεότεροι διότι πρώτα γινόμαστε και νοιώθουμε νεότεροι από κάθε άποψη.
Από την άλλη, η εξωτερική μας εμφάνιση δείχνει πολλά για την ποιότητα των αγγείων, των οστών, των αρθρώσεων και των εσωτερικών οργάνων μας. Επομένως η ιατρική αντιγήρανσης βελτιώνει μεν την εξωτερική μας εμφάνιση αρχίζοντας όμως πρώτα από την εσωτερική μας υγεία.

Και πώς μπορούμε να ξέρουμε αν γερνάμε πρόωρα;

Υπάρχει μια σειρά επιστημονικών κριτηρίων για τον υπολογισμό της βιολογικής  ηλικίας του οργανισμού  κατά συστήματα και με  προηγμένες  έξυπνες εξετάσεις.

Όμως να ξέρετε ότι ήδη έχετε μπει σε τροχιά επιταχυνόμενης γήρανσης αν βλέπετε συχνά και έντονα τα ακόλουθα συμπτώματα: κόπωση, σταθερά κακή διάθεση. Επίσης δυσκαμψία, ευαισθησία στο κρύο, κρύα άκρα. Διαταραγμένο ή λίγο ύπνο, ελαφρά αστάθεια, ελάττωση της μυικής μάζας και της δύναμης ιδιαίτερα στα πόδια. Πεσμένη ερωτική διάθεση ή λειτουργικότητα, εξασθένιση μνήμης/συγκέντρωσης. Τριχόπτωση, ξηρό δέρμα ή μαλλιά, αδύναμα νύχια.

Επίσης,  ακατάσχετη επιθυμία για γλυκά, ψωμί, ζύμες, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και φρούτα. Συσσώρευση λίπους περικοιλιακά, κηλίδες, αποχρωματισμούς, σπίλους, χρόνιο αμβλύ πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους/ημικρανίες, έντονα προεμμηνορυσιακά, δυσμηνόρροια. Μικρή αντοχή στην άσκηση, έντερο ή στομάχι που σταθερά αρνείται να συνεργαστεί. Δυσκολία στην ούρηση ή ακράτεια ούρων.

Πηγή: NaturaNrg #06

Sas-endiaferei_arrow

70 μυστικά για να μεγαλώνουμε παραμένοντας νέοι…

Χρειάζεσαι ανανέωση; Βρες τι σου ταιριάζει…

Η διατροφή της μακροζωίας

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code