LifeΓια πρώτη φορά στα Όσκαρ γίνεται συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων,...

Για πρώτη φορά στα Όσκαρ γίνεται συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων, χάρη στον Χοακίν Φοίνιξ

Ο Χοακίν Φίνιξ το βράδυ της Κυριακής 9/2  στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες είχε την τιμητική του στην 92η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων. Κατάφερε να κερδίσει -δικαίως-το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

 Με το χρυσό αγαλματίδιο στο ένα χέρι, ο Φοίνιξ εκμεταλλεύτηκε το βήμα για να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, για την υπεράσπιση των ζώων που αποτελούν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης εκ μέρους των ανθρώπων.

Ο ηθοποιός γιόρτασε τη νίκη του προσβάλλοντας τον εγωισμό και τις ανισότητες του ανθρώπου όχι μόνο μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και μεταξύ όλων των πλασμάτων. Για πρώτη φορά στα Όσκαρ γίνεται συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων. Αν η νίκη του Φοίνιξ δεν ήταν μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι ο ηθοποιός ήταν μεταξύ των αγαπημένων, η ομιλία του ήταν ασφαλώς μια ευχάριστη έκπληξη,  δεδομένου ότι αυτά τα θέματα δεν αποτελούν  ποτέ μέρος της τελετής των Όσκαρ.

Ταγμένος εδώ και χρόνια στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Joker πήγε στη σκηνή για να λάβει το βραβείο και ξεκίνησε σε μια συγκινητική ομιλία στην οποία προσπάθησε να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή, αναφερόμενος στις ανισότητες των  φύλων, το ρατσισμό, τα δικαιώματα των αυτοχθόνων λαών και των ζώων.

«Πιστεύω ότι έχουμε γίνει αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου- την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος.

Πηγαίνουμε στη φύση και “κλέβουμε” τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε. Παρόλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Και στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές οι άνθρωποι φοβούνται την ιδέα της προσωπικής αλλαγής επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι, να δώσουμε κάτι (για να την επιτύχουμε).

Όμως οι άνθρωποι, είμαστε τόσο εφευρετικοί και δημιουργικοί και έξυπνοι. Και νομίζω ότι όταν χρησιμοποιούμε την αγάπη και τη συμπόνια ως κατευθυντήριες αρχές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι επωφελείς για όλα τα όντα του πλανήτη και για το περιβάλλον» .

Η μητέρα του ηθοποιού, ακτιβίστρια , ήταν φυσικά στο πλευρό του Joaquin Phoenix.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ομιλία που αποτελεί μέρος μιας σειράς συγκεκριμένων ενεργειών, τις οποίες ο Φοίνιξ και η φίλη του, ηθοποιός Rooney Mara πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες για να ρίξουν φως στο τι συμβαίνει στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και στον αντίκτυπό τους. Λίγες ώρες πριν από την τελετή, ο ηθοποιός ήταν στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε μια δράση με την Animal Equality 

©Animal Equality / Jo-Anne McArthur

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code