Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μπουκάλια με νερό στο αυτοκίνητο;

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Περιβάλλον

‘Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, Ειδικά τώρα το καλοκαίρι φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι δροσερό νερό ! Και  φυσικά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας είναι απολύτως απαραίτητο!  Όταν όμως βγείτε από το αυτοκίνητο, μην ξεχνάτε να παίρνετε  αυτό το μπουκάλι μαζί σας!

Δείτε: Νερό να ’ναι και ό,τι να ’ναι;

Ένα μπουκαλάκι με νερό  που έχει μείνει σε ένα αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα είναι επικίνδυνο για δύο λόγους. Ο  πρώτος είναι ότι το ζεστό πλαστικό μπορεί να προκαλέσει τη διήθηση επικίνδυνων χημικών ουσιών στο νερό. Η καθηγήτρια  βιοχημείας και  μοριακής βιολογίας, Cheryl Watson, λέει σχετικά:  Ένα πλαστικό μπουκάλι νερού εκτεθειμένο στον  ήλιο εκλύονται επικίνδυνες ουσίες στο περιεχόμενο οπότε είναι ακατάλληλο για πόση. Αυτό λίγο – πολύ το γνωρίζουμε. Ο δεύτερος, όμως, λόγος είναι ότι αφήνοντας ένα μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!!!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτόν τον κίνδυνο, επειδή δεν πιστεύουν  ότι το νερό είναι ικανό να προκαλέσει πυρκαγιά, αλλά σύμφωνα με το Reader’s Digest, αυτό έχει να κάνει με το σχήμα της πλαστικής φιάλης.

Το ηλιακό φως που εισέρχεται μέσα από το παράθυρο, αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία, που σε μια ώρα δυνατής ακτινοβολίας, φτάνει τους 250 βαθμούς Κελσίου. Το νερό λειτουργεί ως φακός και, καθώς, το φως του ήλιου χτυπάει στην επιφάνειά του, δημιουργεί μια συμπαγή δέσμη φωτός που μπορεί πράγματι να προκαλέσει τη δημιουργία σπίθας προκαλώντας πυρκαγιά.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *