ΔιατροφήΔίαιτα & ΑδυνάτισμαΓιατί πήρα βάρος στην εμμηνόπαυση;

Γιατί πήρα βάρος στην εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες σε ηλικία γύρω στα 50 έτη. Είναι μια περίοδος με πολλές ορμονικές αλλαγές, η κυριότερη από τις οποίες είναι η σημαντική πτώση στην παραγωγή των οιστρογόνων.

της Σοφίας Βρυώνη, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Αυτή είναι και η αιτία που οι γυναίκες παχαίνουν αμέσως μετά την εμμηνόπαυση. Δηλαδή, λόγω της αύξησης του λίπους από τη μείωση των οιστρογόνων, και την ταυτόχρονη επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Παράλληλα με αυτήν την ορμονική αλλαγή, οι περισσότερες γυναίκες αυτής της ηλικίας έχουν την τάση να μειώνουν το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Έτσι εκλείπει ο παράγοντας για μείωση του λίπους από το σώμα τους.

Αυτή η αύξηση του βάρους μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες μεταβολές, όπως η αύξηση της χοληστερόλης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.

Για να αποβάλετε το πάχος και να μην «κληρονομήσετε» και τις παραπάνω ασθένειες καλό θα ήταν να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας. Περπάτημα, αεροβική, ποδήλατο, κολύμπι.  Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε μια προσεκτική διατροφή με μειωμένα λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: NaturaNrg #61

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης