ΔιατροφήSuper foodsΤζίντζερ και σκόρδο: ένα εξαιρετικό φάρμακο

Τζίντζερ και σκόρδο: ένα εξαιρετικό φάρμακο

Αναμίξτε αυτά τα υπέροχα συστατικά. Ο συνδυασμός σκόρδου και τζίντζερ μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό και ευεργετικό φάρμακο, που έχει τη δυνατότητα να μας προσφέρει απίστευτα οφέλη.

                                                                                                                                              της Μαρίας Γκέκα

  • Βελτιώνει την πέψη:

Το τζίντζερ είναι χρήσιμο για το πεπτικό σύστημα ενώ επίσης βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου σακχάρων στο αίμα. Το σκόρδο, από την άλλη πλευρά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση διόγκωσης και ερεθισμού του στομάχου.

  • Ρυθμίζει το αίμα:

Τόσο το τζίντζερ όσο και το σκόρδο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πήξης του αίματος. Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την παραγωγή θρομβοξάνης κατά 60%, ένα μόριο που διεγείρει την πήξη του αίματος. Το σκόρδο, από την άλλη πλευρά, προκαλεί αγγειοδιαστολή και κατά συνέπεια μειώνει την αρτηριακή πίεση.

  • Ενάντια στη διάρροια:

Το σκόρδο και το τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων διάρροιας. Το τζίντζερ βοηθά στην εξάλειψη των εντερικών αερίων και των σπασμών, ενώ το σκόρδο είναι σε θέση να εξουδετερώνει τα επιβλαβή βακτήρια στο έντερο.

  • Για το αναπνευστικό σύστημα:

Τόσο το σκόρδο όσο και το τζίντζερ είναι γνωστά για την αντιβακτηριδιακή τους ικανότητα και την ικανότητα για την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Βοηθούν επίσης κατά του πονόλαιμου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνιστώνται συχνά στη θεραπεία της γρίπης και των κρυολογημάτων.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Ο συνδυασμός τζίντζερ και σκόρδου, ιδίως, όταν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου-χειμώνα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

  • Σεξουαλική δραστηριότητα:

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το τζίντζερ θεωρείται ένα φυσικό αφροδισιακό φάρμακο που αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για το σκόρδο, που στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της λίμπιντο και τη θεραπεία της ανικανότητας.

Συνταγή

Κόψτε μια ρίζα τζίντζερ (πλυμένη και ξεφλουδισμένη) σε κύβους και κάνετε το ίδιο με το σκόρδο (η αναλογία πρέπει να είναι 1 προς 1). Βάλτε τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο μείγμα και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το μίγμα που θα αποκτήσετε θα θυμίζει αρκετά τη σκορδαλιά. Καταναλώστε ένα κουταλάκι την ημέρα ή μπορείτε να το συνοδεύσετε με κάποιο φαγητό (όσπρια ή λαδερό πιάτο).

Πηγή: naturanrg T.91

 

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης