ΔιατροφήVeganΓλυκό ψωμί με σταφύλι και ζάχαρη καρύδας

Γλυκό ψωμί με σταφύλι και ζάχαρη καρύδας

Τι θα χρειαστείτε:

 • 500 γρ. αλεύρι
 • 25 γρ. μαγιά φρέσκια
 • 600 γρ. σταφύλι ροζέ ή μαύρο
 • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
 • Ελαιόλαδο
 • Αλάτι

*Προτιμάτε βιολογικά προϊόντα

Πως θα το φτιάξετε:

 1. Διαλύετε τη μαγιά με 1 κουταλιά ζάχαρη καρύδας σε 5-6 κουταλιές χλιαρό νερό. Προσθέτετε 4 κουταλιές αλεύρι και ζυμώνετε. Στη συνέχεια αφήνετε να φουσκώσει η ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μια πλαστική μεμβράνη για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
 2. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ και ενσωματώνετε τη φουσκωμένη ζύμη, προσθέτοντας 200 ml νερού λίγο – λίγο. Δουλεύετε καλά τη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
 3. Πλάθετε μια μπάλα, στην οποία θα χαράξετε ένα σταυρό και θα την αφήσετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Πλένετε το σταφύλι και το στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 4. Ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, προσθέτοντας 50 γρ. ζάχαρη καρύδας, 5 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Πλάθετε ξανά τη ζύμη σε μπάλα, την οποία αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει για ακόμη 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια, ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, χωρίζοντάς τη σε δύο κομμάτια, τα οποία απλώνετε με τον πλάστη, δημιουργώντας 2 ορθογώνια φύλλα πάχους ½ εκ.
 5. Βάζετε το ένα φύλλο σε ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε αλείψει με λάδι. Ρίχνετε από πάνω μια δόση σταφύλια, πασπαλίζετα με 50 γρ. ζάχαρη και συνεχίζετε με το στρώσιμο του δεύτερου φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας τη ζύμη για να κλείσουν τα πλαϊνά μέρη.
 6. Ολοκληρώνετε τη στρώση με τα υπόλοιπα σταφύλια και τη ζάχαρη, αφήνοντας τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά. Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή Natura nrg

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης