Γλιστρίδα: δροσερή και καλοκαιρινή

Γλιστρίδα: δροσερή και καλοκαιρινή

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Vegan, Δίαιτα & Αδυνάτισμα, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Τρώγοντας γλιστρίδα το καλοκαίρι καθαρίζει το αίμα και χαμηλώνει την πίεση.

της Μαρίας Γκέκα

Γνωστή και ως «αντράκλα», αυτοφυής αλλά και καλλιεργήσιμη στην Κρήτη, αποτελεί σπουδαίο σαλατικό της θερινής περιόδου. Συνήθως οι σαλάτες που γίνονται με ωμή γλιστρίδα είναι πολύ νόστιμες, αφού αναμειγνύεται είτε με μαρoύλι, είτε με τομάτα και αγγούρι, είτε με μαϊντανό και κρεμμύδι. Ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που γίνεται σαλάτα με βραστό αυγό και πατάτα.

Σύμφωνα με νεότερες έρευνες ή υψηλή περιεκτικότητά της σε λιπαρές ουσίες που καταπολεμούν τη χοληστερίνη καθιστά τη γλιστρίδα άριστη και υγιεινή τροφή.

  • Η αντράκλα είναι διουρητική και κατά της χολολιθίασης. Βοηθά στην κολίτιδα και είναι κατά των αμοιβάδων.
  • Η γλιστρίδα χρησιμεύει περισσότερο στον τονωτικό, διουρητικό ,ορεκτικό. Επίσης σταματάει τον πονοκέφαλο που προκύπτει από δίψα ή ζέστη, αλλά και την ίδια την δίψα βάζοντας 2-3 φύλλα κάτω από τη γλώσσα.

Μαζεύουμε τα βλαστάρια και τα φύλλα τους το καλοκαίρι τα οποία χρησιμοποιούνται φρέσκα ή ξερά για να γίνουν αφέψημα.

⊕ Τα άγρια χόρτα της ελληνικής γης

Ο κατάλογος είναι µακρύς αν προσπαθήσουµε να απαριθµήσουµε τα χόρτα της Ελληνικής Γης! Τα χόρτα είναι πραγµατικά µία από τις πολυτιµότερες τροφές της παραδοσιακής µας διατροφής.  Γεγονός το οποίο πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι αµελούν

⊕ H πρόταση της Νatura nrg

Καλλιεργήστε γλιστρίδα ή αντράκλα σε γλάστρα ή στον κήπο σας και επωφεληθείτε από τις πολύτιμες ουσίες της. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γλιστρίδα είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό μας.

Καταναλώστε την ωμή στις σαλάτες σας και στα σάντουιτς που θα φτιάξετε σπίτι, αλλά και μαγειρεμένη (π.χ. γιαχνί κατσαρόλας με γλιστρίδα, λεμονάτο κοτόπουλο με γλιστρίδα, αλλά και ψάρι ψητό με γλιστρίδα).

Πηγή: naturanrg.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *