ΕυεξίαΓνωρίστε τη βιταμίνη G το απόλυτο αντιοξειδωτικό της Γης

Γνωρίστε τη βιταμίνη G το απόλυτο αντιοξειδωτικό της Γης

Έχετε ακούσει για τη βιταμίνη G; Ονομάστηκε «η πιο σημαντική ανακάλυψη υγείας». Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τη γνωρίζουν. Γνωρίστε τη βιταμίνη G το απόλυτο αντιοξειδωτικό της Γης

της Μαρίας Γκέκα

ΔΕΝ είναι θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στα τρόφιμα, στο πόσιμο νερό, στον ήλιο ή στα χάπια. 

Διατίθεται ελεύθερα χωρίς κόστος. Δεν έχει παρενέργειες και δεν υπάρχει πιθανότητα υπερδοσολογίας. 

Προσφέρει μοναδικά οφέλη στην υγεία. Από τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής έως την ενίσχυση της συναισθηματικής σας ευεξίας.

Λοιπόν, ποια είναι η μυστηριώδης «νέα» βιταμίνη και πού μπορείτε να τη βρείτε; Η απάντηση είναι απλή: Στην επιφάνεια της Γης!

«G» σημαίνει «γείωση»

Όπου G=ground, δηλαδή έδαφος/γη, και τη «βιταμίνη» αυτή την παίρνετε από το περπάτημα έξω στη φύση, με γυμνά πόδια…  Ίσως να μην είχατε σκεφτεί ότι η επιφάνεια της Γης μάς τροφοδοτεί με μια εσωτερική και φυσική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή ενισχύει το ανοσοποιητικό, δρα κατά της φλεγμονής και των αυτοάνοσων νοσημάτων, μας προσφέρει φυσική και συναισθηματική ευεξία. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να κάνει τη διαφορά στο να αισθανόμαστε όμορφα. Να έχουμε περισσότερη ενέργεια, να κοιμόμαστε καλύτερα και να έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό. Γνωρίστε τη βιταμίνη G το απόλυτο αντιοξειδωτικό της Γης

Επαφή με την επιφάνεια της Γης

Ακούγεται πολύ απλό για να είναι αληθινό. Κι όμως, συνήθως απλά είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή και στην υγεία!!!Υπάρχουν δεκάδες δημοσιευμένες μελέτες που αποδεικνύουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία της επανασύνδεσης του σώματος με το έδαφος με την επιφάνεια της γης. Ας μην ξεχνάμε πως το ανθρώπινο σώμα με τα όργανά του αποτελούν ένα ηλεκτρικό σύστημα. Αυτό επιτρέπει να εξετάζεται η καρδιά με ηλεκτροκαρδιογράφημα, ο εγκέφαλος με εγκεφαλογράφημα, οι μύες με μυογράφημα. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές απαραιτήτως όταν συνδέονται με το ρευματοδότη συνδέονται και με γείωση. Το ανθρώπινο σώμα ως ηλεκτρικό σύστημα γειώνεται κι αυτό όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στο έδαφος.

Πώς λειτουργεί η «γείωση»;

Ακόμα κι αν η έννοια της «γείωσης» μπορεί να ακούγεται από κάποιους ως μεταφυσική άποψη ή ως μια χίπικη προσέγγιση ζωής.  Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες δημοσιευμένες μελέτες που αποδεικνύουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία από την επανασύνδεση του σώματος με την επιφάνεια της Γης. Όταν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τη Γη, χωρίς να μας χωρίζει τίποτε από αυτή, είτε αυτό είναι παπούτσια ή μια οποιαδήποτε επιφάνεια, ο οργανισμός μας επαναπροσαρμόζεται σε ένα νέο επίπεδο λειτουργίας. Το οποίο, μάλιστα, φαίνεται να είναι αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί εξαρχής.

Διαβάστε επίσης⇒ Αντιοξειδωτικά …με αγάπη για το καλοκαίρι

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι επειδή το σώμα μας είναι κυρίως νερό και μέταλλα, αποτελεί καλό αγωγό ηλεκτρονίων. Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που βρίσκονται στο έδαφος μεταφέρονται εύκολα στον οργανισμό. Αρκεί να υπάρχει άμεση επαφή. Κάτι που δυστυχώς δεν έχουμε συχνά. Τα παπούτσια με τις συνθετικές σόλες δρουν ως μονωτικά, αποτρέποντας τη σύνδεσή μας με τη Γη και το ηλεκτρικό της πεδίο. Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά για το σώμα μας.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τη γείωση;

Με μια λέξη: όλοι! Επειδή οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, φοράμε παπούτσια και κοιμόμαστε σε στρώματα, σπάνια ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τη Γη. Ακόμα κι αν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους για πεζοπορία ή ποδηλασία τα σαββατοκύριακα, πιθανότατα έχετε μια παχιά σόλα ανάμεσα σε εσάς και την επιφάνεια της γης.

Θυμηθείτε, όσοι έχετε κατασκηνώσει σε ελεύθερο ή οργανωμένο camping, για αρκετές ημέρες, πόσο καλύτερα νιώθετε. Πόση ευεξία και ενέργεια έχετε γεμίσει το φυσικό σας σώμα και πόσο πιο αρμονικά αντιλαμβάνεστε τη ζωή. 

Γνωρίστε τη βιταμίνη g… το απόλυτο αντιοξειδωτικό της ΓηςΠώς να πάρετε καθημερινά αρκετή βιταμίνη G 

→ Ο καλύτερος, οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος για να λάβετε την ημερήσια δόση βιταμίνης G είναι να περπατήσετε χωρίς παπούτσια στο έδαφος. Στο γρασίδι, στην άμμο, στη λάσπη ή ακόμα να κολυμπήσετε στη θάλασσα (το αλμυρό νερό είναι ηλεκτρικά φορτισμένο), για 20-40 λεπτά την ημέρα.

Θεραπευτικές ιδιότητες

→ Μείωση των φλεγμονών

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γείωσης προέρχονται από την αντιοξειδωτική δράση των ηλεκτρονίων. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ηλεκτρονίων-αντιοξειδωτικών, εκτός από την αντιγηραντική τους δύναμη, είναι η ικανότητά τους να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.  Αποτελεί την κύρια αιτία για περισσότερες από 60 χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος και διαβήτης.

Έχουν απαριθμηθεί περισσότερες από 1000 μελέτες. Αναφέρουν ότι η εισροή ελεύθερων ηλεκτρονίων που απορροφώνται από το σώμα μέσω της άμεσης επαφής με τη Γη, πιθανώς εξουδετερώνει είδη αντιδραστικού οξυγόνου. Έτσι, πραγματοποιείται μείωση της οξείας και χρόνιας φλεγμονής που μπορεί να υπάρχει στο σώμα.

→ Χρόνια κόπωση

Σε μια μελέτη που πήραν μέρος θεραπευτές μασάζ, πολλοί ανέφεραν μείωση των επιπέδων κόπωσης των ασθενών τους μετά από τέσσερις εβδομάδες θεραπείας με στρώματα γείωσης.

→ Άγχος και κατάθλιψη

Σε μια μελέτη, αποδείχθηκε ότι ακόμη και μία ώρα θεραπείας γείωσης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση.

→ Διαταραχή ύπνου

Στο πλαίσιο μιας μελέτης ατόμων που υπέφεραν από πόνους και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, η γείωση μέσω ειδικών σεντονιών έφερε αποτελέσματα. Έπειτα από 8 εβδομάδες χρήσης αυτών των σεντονιών γείωσης στον ύπνο, τα ημερήσια επίπεδα κορτιζόλης επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, ο ύπνος βελτιώθηκε. Τα επίπεδα πόνου και στρες μειώθηκαν.

→ Καρδιαγγειακή νόσο

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης διαπίστωσε ότι η μακροχρόνια θεραπεία γείωσης βοήθησε στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης σε συμμετέχοντες με υπέρταση.

Η έρευνα γύρω από τη «γείωση», οι παρατηρήσεις και οι σχετικές θεωρίες δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τα ηλεκτρόνια της Γης ως ανεκμετάλλευτο πόρο υγείας. Η επαφή με τη Γη (περπάτημα με γυμνό πέλμα, ύπνος στο έδαφος ή εσωτερικά με χρήση γειωμένων αγώγιμων συστημάτων) μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα κατά του χρόνιου στρες. Κατά της δυσλειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος, των φλεγμονών, του πόνου, του κακού ύπνου, του διαταραγμένου καρδιακού ρυθμού και πολλών άλλων διαταραχών της υγείας. Εν κατακλείδι, η άμεση επαφή με τη Γη μπορεί να συμπληρώνει τα οφέλη της επαφής με τον ήλιο. Τον καθαρό αέρα και το νερό. Την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, φουλάρετε κι απολαύστε με κάθε τρόπο τη «βιταμίνη G» σας!

Πηγή: Naturanrg#121owww.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης