GreenGREEN WEEK 2021: Έξυπνες Πόλεις + Καινοτομία + Μηδενικά Απόβλητα

GREEN WEEK 2021: Έξυπνες Πόλεις + Καινοτομία + Μηδενικά Απόβλητα

Η ECOWEEK γιορτάζει τα 15 χρόνια δραστηριότητάς της φέτος και σας προσκαλεί  σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα τον Ιούνιο 2021 και Αύγουστο 2021. GREEN WEEK 2021: Έξυπνες Πόλεις + Καινοτομία + Μηδενικά Απόβλητα

ECOWEEK 2021 στην Αίγινα με θέμα ‘Ιστορία + Τουρισμός + Αειφορία’, 5 Ιουνίου 2021:  Διαδικτυακά  | 29 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2021 : Διαδικτυακά και Δια ζώσης

Πρόγραμμα Ιουνίου

Τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με πάνελ ειδικών πάνω σε θέματα έξυπνων πόλεων, καινοτομίας και μηδενικών ρύπων και αποβλήτων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Green Week 2021 με θέμα «Μηδενική Ρύπανση για Υγιείς Ανθρώπους και Πλανήτη». Η ημερίδα της ECOWEEΚ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ώστε έμπρακτα να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα της και όποιους ρύπους θα προέκυπταν από τη μετακίνηση των ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. GREEN WEEK 2021: Έξυπνες Πόλεις + Καινοτομία + Μηδενικά Απόβλητα

Φετινή Green Week: Αφιερωμένη στο “zero pollution ambition”

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Green Week είναι αφιερωμένη στο θέμα ‘zero pollution ambition’. Περιλαμβάνει επίσης, πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Green Deal, όπως για το κλίμα, για τους τομείς της ενέργειας, βιομηχανίας, κινητικότητας, γεωργία, αλιεία, υγεία και βιοποικιλότητα. Η ECOWEEK συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά στην Ευρωπαϊκή Greek Week.

Συμμετέχουμε ενεργά

Η ECOWEEK σας προσκαλεί να συμμετέχετε από την άνεση του δωματίου σας, του γραφείου ή του εργαστηρίου, στην ημερίδα της ECOWEEK στην Ευρωπαϊκή Green Week 2021, στις 5 Ιουνίου (ώρα Ελλάδος). Θα συμμετάσχουν μία σειρά ξεχωριστών πάνελ ειδικών από, μεταξύ άλλων, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία και Ισραήλ. Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζήτηση ειδικών πάνω σε θέματα καινοτομίας και έξυπνων τεχνολογιών. Έμφαση θα δοθεί την κατασκευή (fabrication), στις μετακινήσεις, στο σχεδιασμό και αστικό σχεδιασμό και πολιτικές, που μπορούν να κάνουν τις πόλεις και τον πλανήτη πιο βιώσιμο. Η ημερίδα της ECOWEEK πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Naumann.

Πρόγραμμα Αυγούστου

Τον Αύγουστο, η ECOWEEK θα συμμετέχει στους εορτασμούς των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας και τους εορτασμούς της Αίγινας ως η πρώτη έδρα του Ι. Καποδίστρια. Στις 29 Αυγούστου η ECOWEEK θα ανοίξει μία εβδομάδα εκδηλώσεων διαδικτυακά και δια ζώσης στην Αίγινα. Θα περιλαμβάνει διαλέξεις ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εργαστήρια, masterclass, πάνελ ειδικών και άλλες εκδηλώσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο για άλλη μια φορά την αειφόρο ανάπτυξη και στην Αίγινα.

Το μήνυμα της ECOWEEK

«Το μήνυμα της ECOWEEK στις εκδηλώσεις της Αίγινας είναι ένα μήνυμα αειφορίας και καινοτομίας», αναφέρει ο Ηλίας Μεσσίνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ECOWEEK. «Φέτος στην Αίγινα, θα προωθήσουμε την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αξιοποίηση φυσικών πόρων, που θα ενισχύσουν τον τουρισμό στο νησί όλο το χρόνο. Θα ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και επιχειρήσεις σε διαβούλευση πάνω σε ιδέες και προτάσεις για βιώσιμες πρακτικές και αειφορικό τουρισμό. Σε αειφορικό σχεδιασμό και πρακτικές για μηδενική ρύπανση.»

Στις δραστηριότητες της ECOWEEK 2021 θα συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα συμμετέχει και η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες της Αίγινας. Επίσης, στα εργαστήρια θα αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για αειφορικό τουρισμό, την αξιοποίηση φυσικών πόρων όπως οι ιαματικές πηγές.

Ιδέες που θα ενεργοποιήσουν την ανακύκλωση και κομποστοποίηση στα σχολεία και τη βιώσιμη κινητικότητα. Η ECOWEEK θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εργαστήριο με την Recycle Band από την Πολωνία. Στόχος θα είναι η δημιουργία μουσικών οργάνων με επανάχρηση και ανακύκλωση από συσκευασίες και μπουκάλια!

Λίγα λόγια για την ECOWEEK

Η ECOWEEK είναι αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με το πάθος να αλλάξει τις συνήθειες του κόσμου. Έχει σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος για την προώθηση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας μέσα από το σχεδιασμό. Από το 2005 η ECOWEEK έχει αναπτύξει δραστηριότητα και προγράμματα σε 17 χώρες και δίκτυο σε 56 χώρες. Τα εργαστήρια της ECOWEEK αστικών παρεμβάσεων και placemaking έχουν επηρεάσει θετικά τον αστικό χώρο σε περισσότερες από 30 χώρες. Μέσα από 200 και πλέον εργαστήρια αειφορικού σχεδιασμού και τις καινοτόμες ιδέες περισσοτέρων από 4500 φοιτητών αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού και εκατοντάδες τοπικούς φορείς, παράγοντες και πολίτες.

Επικοινωνία με την ECOWEEK: ecoweek@ecoweek.org
Για εγγραφή στην ECOWEEK 2021: https://ecoweek2021.org

Πηγή: naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης