ΔιατροφήΒιταμίνες & ΣυμπληρώματαΤι διαφορά έχουν οι γυναικείες και οι ανδρικές πολυβιταμίνες;

Τι διαφορά έχουν οι γυναικείες και οι ανδρικές πολυβιταμίνες;

Πόσες φορές έχουμε παρατηρήσει στα ράφια ενός φαρμακείου τα διαφορετικά σκευάσματα βιταμινών που υπάρχουν για τις γυναίκες και τους άνδρες; Σίγουρα θα έχουμε αναρωτηθεί για αυτήν τη διάκριση..

Σελανικλή Μαίρη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες σε βιταμίνες σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης, οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έχουν άλλες ανάγκες από τις γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση. Η μεγαλύτερη διαφορά σε αυτές τις γυναίκες είναι τα επίπεδα σιδήρου και ασβεστίου. Οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο σίδηρο από ό,τι οι άνδρες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Ο λόγος είναι ότι χάνουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, λόγω της έμμηνου ρύσης.

Μετά την εμμηνόπαυση, οι ποσότητες σιδήρου που χρειάζεται η γυναίκα, είναι αντίστοιχες με αυτές των ανδρών. Τώρα όσον αφορά στο ασβέστιο, μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες χρειάζονται επίσης περισσότερο ασβέστιο από τους άνδρες για τη διατήρηση της αντοχής των οστών. Επίσης, υπάρχουν διάφορες πολυβιταμίνες στις οποίες έχουν προστεθεί διάφορα βότανα που έχουν συγκεκριμένα οφέλη για καθένα από τα δύο φύλα. Καλό είναι λοιπόν να κοιτάμε προσεκτικά τις βιταμίνες πριν τις προμηθευτούμε και να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.

 Πηγή: NaturaNrg #53

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης