ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΗ Αλήθεια για τη Χειροπρακτική. Εξετάζοντας προσεκτικότερα μια παρεξηγημένη φιλοσοφία

Η Αλήθεια για τη Χειροπρακτική. Εξετάζοντας προσεκτικότερα μια παρεξηγημένη φιλοσοφία

Η πιο συχνή αντίδραση όταν κάποιος απευθυνθεί σε ένα θεραπευτή χειροπρακτικής είναι να πιάσει την πλάτη του και να πει «αχ, σας χρειάζομαι».  Ως κοινωνία έχουμε παρεξηγήσει τη χειροπρακτική. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε αντιληφθεί την αλήθεια γι’ αυτήν και το τι αληθινό δώρο αποτελεί…

To σώμα μας έχει μια εγγενή ικανότητα, την οποία συχνά αποκαλούμε έμφυτη ευφυΐα ή ζωτική ενέργεια. Η ικανότητα αυτή θέτει σε λειτουργία, ρυθμίζει, θεραπεύει και αναπτύσσει το σώμα μας στο μέγιστο του δυναμικού του.

♦ των Roger Smith και Νίκου Καλογερόπουλου

O Ιπποκράτης είπε κάποτε: «ή θα αναπτυσσόμαστε ή θα πεθάνουμε». Μη θέλοντας να μείνει πίσω, ο Κομφούκιος είπε: «Η ζωή μας είναι σαν το αυγό, ή θα αναπτυχθούμε ή θα αποσυντεθούμε». Το περιβάλλον μας, μάς βομβαρδίζει καθημερινά με χημικά, φυσικά και διανοητικά ερεθίσματα άγχους. Δουλειά του νευρικού μας συστήματος είναι να τα εντοπίζει, να τα ερμηνεύει και είτε να προσαρμόζεται σε αυτά, επιτρέποντας τη συνέχιση της  ανάπτυξής μας είτε να τα αποφεύγει σταματώντας την ανάπτυξη και περνώντας σε κατάσταση άμυνας ή επιβίωσης.

Η έμφυτη ευφυΐα του σώματός μας 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποδεχτούμε, προκειμένου να συλλάβουμε τη χειροπρακτική σ’ όλο το εύρος της… Εδώ και εκατό χρόνια οι χειροπράκτες λένε ότι υπάρχει μια άρτια, εγγενής ευφυΐα εντός μας, η οποία δίνει σε συνεχή βάση το 100% των πληροφοριών που χρειαζόμαστε για να λειτουργούμε, να ρυθμιζόμαστε, να αναπτυσσόμαστε, να θεραπευόμαστε και να ανθίζουμε. Η κακή κατάσταση της υγείας, η ασθένεια και η έλλειψη του δυναμικού προκύπτουν μόνο όταν δεν μπορεί να εκφραστεί αυτή η ευφυΐα.

Η αδυναμία έκφρασης οδηγεί σε αποσυντονισμό του σώματος ή στην απώλεια της ικανότητάς του να κατανοεί τον εαυτό του μέσα στο περιβάλλον του. Οδηγείται έτσι σε αδυναμία  να προσαρμόζεται σε εξωτερικά αγχογόνα ερεθίσματα, η οποία με τη σειρά της προκαλεί απώλεια λειτουργιών και κατάρρευση ιστών -μια καθοδική έλικα αποσύνθεσης και, εντέλει, θανάτου.

Το υπεξαρθρήμα (Subluxation Process) 

Η χειροπρακτική εντοπίζει και διορθώνει τις  παρεμβολές στην εκδήλωση αυτής της έμφυτης ευφυΐας σε σχέση με τη σπονδυλική στήλη. Το νευρικό μας σύστημα καθοδηγεί την έκφρασή της. Καθώς η σπονδυλική στήλη περιβάλλεται και προστατεύεται από σπονδύλους, οι χειροπράκτες συνδέθηκαν με την πλάτη. Στην πραγματικότητα, όμως, η χειροπρακτική ασχολείται με την έμφυτη ευφυΐα και το νευρικό σύστημα.

Ο χειροπράκτης δεν είναι ένας γιατρός για τη σπονδυλική στήλη, τα προβλήματά της και τις σχετικές ασθένειες. Ως χειροπράκτες το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι το σώμα μας τα πάει καλύτερα με ένα καθαρό νευρικό σύστημα  απ’ ό,τι με ένα σύστημα με παρεμβολές. Οι χειροπράκτες είναι οι μόνοι θεραπευτές που διαθέτουν τη φιλοσοφία και την τεχνική να εντοπίσουν αυτές τις παρεμβολές –τις αποκαλούμενες υπεξαρθρήματα– και να βοηθήσουν στη διόρθωσή τους.

Οι  κλασικοί γιατροί δεν αντιμετωπίζουν συνήθως τον άνθρωπο ως «όλον» και θεωρούν ότι χρειάζεται κάτι έξω από τον εαυτό του για να θεραπευτεί ή να αναπτυχθεί. Υποθέτουν ότι είναι απαραίτητη μια εξωτερική ευφυΐα, για να μας εξετάσει και να μας πει τι χρειαζόμαστε, είτε αυτό είναι ένας υπέρηχος, ηλεκτρική διέγερση, φαρμακευτικές ουσίες ή συμπληρώματα, είτε κάτι άλλο.

Τα αποτελέσματα των παρεμβολών  

Η χειροπρακτική φροντίδα, λοιπόν, είναι μια διαδικασία η οποία δίνει τη μεγαλύτερη ανταμοιβή σε βάθος ζωής. Ο θεραπευτής ξεκινά με έναν έλεγχο για να διαπιστώσει σε τι βαθμό το υπεξαρθρήμα  παρεμβάλλεται στο νευρικό σας σύστημα και στη ζωή σας. Συνήθως νομίζουμε ότι αισθανόμαστε καλά, αλλά τα συμπτώματα είναι το τελευταίο πράγμα που εμφανίζεται σε τέτοιες διαδικασίες και, άρα, ο χειρότερος δυνατός τρόπος για να εκτιμήσετε πώς εκδηλώνεται η ζωτική σας ενέργεια. Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για κάποιον που πέθανε από καρδιακή ανακοπή χωρίς προειδοποίηση. Ή ίσως γνωρίζουμε κάποιον που σε έναν έλεγχο ρουτίνας ανακάλυψε ότι έχει κατά 99% φραγμένη αρτηρία και χρειάζεται να υποστεί άμεσα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Μπορεί να μην υπήρχαν φανερές ενδείξεις, ξέρουμε όμως ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα  συνιστούν διαδικασίες που εκτυλίσσονται σε διάστημα δεκαετιών.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα διαδικασιών που προκύπτουν εξαιτίας της θεμελιακής αποσύνδεσής μας από την κατανόηση της  ζωής και της υγείας μας. Δεν επικοινωνούμε με τον εαυτό μας.  Για να ζούμε, δεν αρκεί να είμαστε ζωντανοί χωρίς συμπτώματα ή ανάγκη εγχείρησης.

Άνθηση και ανάπτυξη       

Πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε ένα σκοπό. Προοριζόμαστε όλοι να ανθίσουμε, να αναπτυχθούμε και να φτάσουμε να αξιοποιούμε στο έπακρο το δυναμικό μας. Αν το καταλάβουμε, δεν μπορούμε να φοβόμαστε και να αγαπάμε ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να είμαστε σε κατάσταση επιβίωσης και να αναπτυσσόμαστε συγχρόνως.
Είναι αδύνατο να το επιτύχουμε αυτό με ένα εκτεθειμένο νευρικό σύστημα, ένα νευρικό σύστημα που αποσυνδέει τον δημιουργό από το δημιούργημα και μας επιτρέπει να κάνουμε όλο και λιγότερα σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε όλοι έναν έλεγχο για τη διαδικασία υπεξαρθρήματος. Με ένα καθαρό νευρικό σύστημα ζούμε πραγματικά, ανθίζουμε και αναπτυσσόμαστε, τιμώντας πάντα το δώρο της χάριτος.

Πηγή: NaturaNrg #27

Χρωματοθεραπεία

Το κβαντομηχανικό μας σώμα

Η Θωράκιση της Υγείας μας Ενάντια στο Στρες

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης