lentil-hummus

Χούμους με Μαντζουράνα

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα εξ’ Ανατολής ιδανική μεν για την περίοδο της νηστείας ταιριάζει δε υπέροχα και με ψητά κρεατικά!

της Εύας Μονοχάρη

  • 250 gr. ρεβίθια
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κλωναράκια μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • Κύμινο
  • Κόκκινο Πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Αφού μουλιάσουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες, τα βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ρεβίθια.
  2. Κλείνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, χωρίς να τις καθαρίσουμε,  με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
  3. Αλέθουμε τα ρεβίθια στο multi. Προσθέτουμε το ψημένο σκόρδο, πιέζοντας την κάθε σκελίδα. Προσθέτουμε επίσης την μαντζουράνα, το κύμινο, το πιπέρι, αλάτι και αναδεύουμε.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα ρεβίθια. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε το υλικό που επιθυμούμε να είναι πιο έντονο ή για να δώσουμε την υφή που θέλουμε.
  5. Σερβίρουμε το χούμους με ωμό παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι και καβουρδισμένο κουκουνάρι!

Tips
Το Χούμους είναι εξαιρετικά διαδεδομένο  στη Μέση Ανατολή ως συνοδευτικό του ψωμιού ή της αραβικής τους πίτας και τρώγεται ως  ορεκτικό. Εσείς όμως μπορείτε να το συνδυάσετε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα με καρότο, αγγούρι, παντζάρι και να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα.

Πηγή: NaturaNrg #37

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *