Αρχική Life Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Yale

Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Yale

6582
Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Yale

Το γαστρονομικό γεγονός Ancient Greek Cuisine: Back to the Future, αποτελεί μια ιστορική στιγμή και ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά. Mε βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, μέσα από το συμπόσιο προβάλλεται διεθνώς η Ελλάδα. Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Yale

Το Συμπόσιο θα παρουσιαστεί στο χώρο Yale MacMillan Center στις 19 και 20 Απριλίου, με συντονιστή τον Έλληνα καθηγητή του Yale School of Public Health Τάσσο Κυριακίδη. Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν με ομιλίες ο καθηγητής Paul Freedman Department of History at Yale University, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Έλληνας πρόξενος της Νέας Υόρκης Κωνσταντίνος Κούτρας, ο βραβευμένος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin Μιχάλης Ψιλάκης (Michael Psilakis), καθώς ο διεθνής κριτής ελαιολάδου και σκηνοθέτης Fil Bucchino, του οποίου το φημισμένο ντοκιμαντέρ «Obsessed with Olive Oil» θα προβληθεί στο πλαίσιο του Συμποσίου. Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Yale

Ο βραβευμένος Έλληνας σεφ που έχει μελετήσει για περισσότερο από 20 χρόνια τη διατροφική μας κληρονομιά, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Yale, γαστρονομικές δημιουργίες βασισμένες σε αρχαιοελληνικές συνταγές που ακολουθούν και προάγουν την ίδια φιλοσοφία, δοσμένες στο σήμερα.

Δηλώσεις Γιώργου Σακελλαρόπουλου

Ο κος Γιώργος Σακελλαρόπουλος δήλωσε σχετικά για το συμπόσιο: “Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω. Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση και συζήτηση μου το καλοκαίρι του 2021, με τον καθηγητή κύριο Κυριακίδη Τάσσο του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα.

Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσο και το σεφ Ψιλάκη Μιχάλη, για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.

Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» να αποτελέσει το επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας να γίνει ο σηματωρός των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος”.

Πηγή: www.naturanrg.gr

 

Προηγούμενο άρθροΕκδόσεις Πεδίο: “Ένα με τη Ζωή”
Επόμενο άρθροΈκζεμα: Τι πρέπει να γνωρίζετε