Αρχική Green Η κλιματική αλλαγή θα είναι πιο θανατηφόρα από την πανδημία

Η κλιματική αλλαγή θα είναι πιο θανατηφόρα από την πανδημία

klimatiki-allagi-pandimia

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ, ο αριθμός των καταστροφών που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα σχεδόν διπλασιάστηκε. Έφτασε τις 6.681, έναντι 3.656 που ήταν από το 1980 ως το 1999.

Το γεγονός αυτό κόστισε τη ζωή σε 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους και επηρέασε άλλα 4,2 δισεκατομμύρια.

«Είμαστε σκόπιμα καταστροφικοί. Ο Covid-19 δεν είναι παρά η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες δεν έχουν κατανοήσει τον κόσμο γύρω τους. Ίσως τώρα με την πανδημία μπορέσουν να δουν ότι αν ο ιός είναι τόσο φοβερός, τότε η κλιματική έκτακτη ανάγκη μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη» δηλώνει η Mami Mizutori, της Διεθνούς Στρατηγικής του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών (UNSDIR).

klimatiki-allagi-kai pandimia

Επίσης, και ο Μπιλ Γκέιτς “χτυπά το καμπανάκι” για την κλιματική αλλαγή. Και δεν είναι η πρώτη φορά που “προβλέπει” κάποια παγκόσμια παθογένεια, αφού το ίδιο είχε κάνει και με την τρέχουσα πανδημία, μιλώντας για το πόσο θα “γονάτιζε” τον πλανήτη ένα τέτοιο γεγονός, ήδη από το 2015.

Από την παρούσα κρίση του covid-19 θα πρέπει να μάθουμε πως να αντιμετωπίσουμε την επόμενη, αυτή της κλιματικής αλλαγής.

“Η λύση της δεν έχει εμβόλιο και θα διαρκέσει περισσότερο” υποστηρίζει και προκαλεί ανησυχία…Με άλλα λόγια, έως το 2060, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι τόσο θανατηφόρα όσο ο Covid-19 και έως το 2100 θα μπορούσε να είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα

Η νέα του δήλωση ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους θανάτους από το Covid-19, αποτελεί ενδεχομένως μια ανατριχιαστική “προφητεία”, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε προβλέψει την πανδημία.

Πηγή: naturanrg.grNatura Nrg #116

Προηγούμενο άρθροΠώς να ρυθμίσετε το Διαβήτη στην εποχή του Covid 19
Επόμενο άρθροΣυνένζυμο Q10 κλειδί στη βελτίωση της γενικής υγείας