Η λειψυδρία απειλεί την παραγωγή τροφίμων και γεννάει αισχροκέρδεια
Η παγκόσμια κρίση νερού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο περισσότερο από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση των υδάτινων πόρων και τη διάσωση των οικοσυστημάτων που παρέχουν γλυκό νερό. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τρεις ανεξάρτητες μελέτες που δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο Οκτώβριο στο περιοδικό New York Times.
διαβάστε ακόμα ⇒ Λειψυδρία και κλιματική αλλαγή
Ήδη, η ξηρασία στη Βραζιλία έχει αυξήσει την τιμή της ζάχαρης και του καφέ ενώ σε κίνδυνο είναι οι πιο περιζήτητες καλλιέργειες της Μεσογείου: οι ελιές.