Διατροφή Η συνταγή για το κρασί της καρδιάς

 Η συνταγή για το κρασί της καρδιάς

Πριν από 800 χρόνια έζησε μια γυναίκα, η Αγία Χίλντγκαρντ Βον Μπίνγκεν, η οποία πέθανε ογδόντα χρονών κι είχε την φήμη της μυστικίστριας.
Ήταν μια χαρισματική κυρία που μπορούσε και έβλεπε οράματα ενώ ήταν ξύπνια. Πριν το θάνατό της δήλωσε ότι αυτά τα οποία έγραφε προερχόταν από τις ουράνιες εικόνες και τα λόγια που της μετέφεραν και ότι όλες οι αναφερόμενες ασθένειες και οι περιγραφές των θεραπειών τους αποκαλύφθηκαν από τον Θεό.
Η εκκλησία αναγνώρισε το ενορατικό της χάρισμα και μετά από 800 χρόνια (μπορεί και κάτι παραπάνω) οι φαρμακευτικές της γνώσεις αναγνωρίστηκαν και από την σύγχρονη ιατρική.

Μια εξαιρετική συνταγή

Ανάμεσα στις θεραπευτικές συνταγές της  υπήρχε κι ένα κρασί το οποίο έχει μεγάλη επιτυχία σε όλες τις καρδιακές διαταραχές, αδυναμίες και στηθάγχη. Ο γιατρός Χέρτζκα σε ένα από τα βιβλία του είχε βάλει την συνταγή του κρασιού της καρδιάς η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Ο γιατρός το συνιστούσε αρκετά στην καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος του. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

10 φρεσκοκομμένους βλαστούς μαϊντανού
1 λίτρο αγνό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί
300 ml αγνό μέλι

Βάζουμε το μαϊντανό με τα φύλλα του στο κρασί. Προσθέτουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε το μείγμα για δέκα λεπτά. Το προσέχουμε γιατί αφρίζει πολύ. Μετά προσθέτουμε το αγνό μέλι και το σιγοβράζουμε για ακόμα τέσσερα λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά και το σουρώνουμε. Η εμφιάλωση του πρέπει να γίνει όσο είναι ζεστό.

Τα μπουκάλια που θα το βάλετε θα πρέπει να έχουν πλυθεί καλά με δυνατό αλκοόλ. Έπειτα το σφραγίζουμε καλά και το κρατάμε στο ψυγείο μας. Είναι προτιμότερο να το αποθηκεύετε σε μπουκάλια με φελλό.

Βέβαια, επειδή το λένε το κρασί της καρδιάς, μην παρασυρθείτε και το πιείτε σε ποτήρι του κρασιού! Θέλει μια, δύο, τρεις κουταλιές περίπου την ημέρα για να βοηθήσει στην τόνωση της καρδιάς.

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης