ΨυχολογίαΆγχοςIchigo Ichie Οι 10 κανόνες της ευτυχίας

Ichigo Ichie Οι 10 κανόνες της ευτυχίας

Ichigo Ichie Οι 10 κανόνες της ευτυχίας  Βρείτε την ευτυχία, ζώντας πλήρως στο παρόν ακολουθώντας τους κανόνες του ichigo ichie (Ιτσίγκο Ιτσιέ), την πανάρχαιη ιαπωνική τέχνη που μας προτείνει να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε στιγμή, γιατί μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας!

της Μαρίας Γκέκα

Οι Ιάπωνες έχουν ένα ρητό «ichi-go ichi-e», που σημαίνει «μία φορά, μία συνάντηση». Μεταφράζεται κατά προσέγγιση στην ιδέα ότι «ζούμε την κάθε στιγμή, μόνο μία φορά» και ότι η αξία κάθε συνάντησης είναι ότι συμβαίνει μόνο μία φορά στη ζωή.

Η φράση «ichigo ichie» επινοήθηκε από τον Ii Naosuke, τον Ιάπωνα δάσκαλο τσαγιού που έζησε την περίοδο 1815-1860. Η ιστορία λέει ότι δεχόταν απειλές δολοφονίας και έτσι έκανε το τσάι του κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία του. Κάθε φορά που το έκανε, έλεγε ότι το τσάι ήταν μοναδικό και πιο όμορφο από ό, τι πριν. Ήξερε ότι δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να πιει άλλο τσάι, ακριβώς όπως αυτό που μόλις είχε φτιάξει, και έτσι το ichigo ichie είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε και να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητα της ζωής.

Η καλλιέργεια και η πρακτική του ichigo ichie θα σου επιτρέψουν να ζεις ολότελα στο παρόν, μακριά από τις λύπες του παρελθόντος ή τις ανησυχίες για το μέλλον, εκτιμώντας το δώρο κάθε στιγμής.

Ichigo Ichie: Οι 10 κανόνες της ευτυχίας

Ichigo Ichie Οι 10 κανόνες της ευτυχίας Εδώ είναι οι 10 αρχές που συνοψίζουν αυτήν την ιαπωνική φιλοσοφία:

  1. Μην αναβάλλεις μια απόφαση.

Κάθε ευκαιρία εμφανίζεται μόνο μία φορά. Εάν δεν την «αγκαλιάσεις», χάνεται για πάντα. Η ζωή είναι τώρα ή ποτέ.

  1. Ζήσε κάτι σαν να πρόκειται να συμβεί μόνο μία φορά στη ζωή σου.

Γι ‘αυτό δώσε όλες σου τις αισθήσεις, όλο σου τον εαυτό σε κάθε συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

  1. Κατοίκησε στο παρόν.

Τα ταξίδια στο παρελθόν και στο μέλλον είναι συχνά οδυνηρά και σχεδόν πάντα άχρηστα. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί. Αλλά εδώ αυτήν τη στιγμή, όλες οι δυνατότητες είναι υπαρκτές.

  1. Κάνε κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ πριν.

Όπως είπε ο Αϊνστάιν, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας άλλος τρόπος για να πετύχεις μια αξέχαστη εμπειρία είναι να «παραδώσεις» τον εαυτό σου και να αφήσεις κάτι νέο να ανθίσει μέσα σου.

Διαβάστε επίσης ⇒ Περιπατητικός Διαλογισμός – Walking Meditation

  1. Διαλογίσου.

Μπορείς να καθίσεις σε ένα μαξιλάρι διαλογισμού και να παρατηρήσεις το θαύμα της ζωής. Και το απλό γεγονός της απομάκρυνσης από τον καθημερινό ανεμοστρόβιλο του άγχους και των υποχρεώσεων θα σου ανοίξει την πόρτα της ευεξίας.

Σας ενδιαφέρει επίσης ⇒ Shinrin-Yoku. Άφησε τη φύση να σου διώξει το στρες!

  1. Βελτίωσε τις πέντε αισθήσεις σου.

Προπονήσου στην τέχνη του να ακούς, να παρακολουθείς, να αγγίζεις, να δοκιμάζεις και να μυρίζεις, για να δώσεις σε κάθε στιγμή τον πλούτο της ανθρώπινης αντίληψης. Αυτό θα σου επιτρέψει επίσης να είσαι πιο προσεκτικός στους άλλους, αυξάνοντας το επίπεδο ενσυναίσθησης και επιρροής σου.

  1. Παρατήρησε τις συμπτώσεις.

Το να αντιλαμβανόμαστε τις συμπτώσεις μάς βοηθάει να βελτιώσουμε την ανάγνωση των μηνυμάτων που στέλνει το σύμπαν. Ένα τετράδιο στο οποίο θα κρατάς σημειώσεις αυτών των στιγμών της καθημερινής μαγείας θα αυξήσει την ικανότητά σου να παρακολουθείς τα αόρατα νήματα της πραγματικότητας.

  1. Κάνε κάθε συγκέντρωση γιορτή.

Μην περιμένεις τις σωστές συνθήκες – διακοπές, ταξίδι, γενέθλια – για να ζήσεις εξαιρετικά πράγματα. Με το σωστό πνεύμα, κάθε μέρα μπορεί να είναι μια γιορτή.

  1. Εάν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις, κάνε κάτι διαφορετικό.

Τα ανθρώπινα όντα είναι εκ φύσεως φτιαγμένα και έχουν τη δύναμη να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους όσες φορές χρειάζεται. Εάν η πραγματικότητά σου είναι πολύ βαρετή και προβλέψιμη, με το ichigo ichie, έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις μια άλλη.

  1. Κυνήγησε τις ειδικές, μοναδικές στιγμές.

Όπως με οποιαδήποτε δραστηριότητα, όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο καλύτερα και πιο άφθονα θα είναι τα αποτελέσματα.

Η συνειδητοποίηση του ichigo ichie μας βοηθά να βγούμε από τη θολούρα και τη σύγχυση που βιώνουμε στη προσπάθειά μας να βιαστούμε να τα προλάβουμε όλα…

Ας θυμόμαστε ότι κάθε πρωί που «ξυπνάμε» στον κόσμο, κάθε στιγμή που περνάμε με τα παιδιά μας και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι απεριόριστα πολύτιμη και αξίζει την πλήρη προσοχή μας.

Πηγή: www.naturanrg.grNaturanrg#114

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης