Ιδανικό ρόφημα για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Ολιστικές Θεραπείες, Υγεία, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Θεραπευτικό ρόφημα

Αν και το κάστανο είναι κλασικός χειμωνιάτικος καρπός, αποτελεί ένα ιδανικό φυτικό τονωτικό, όχι μόνο για το χειμώνα, αλλά και για τους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες.  Πράγματι, ενδείκνυται για την αναιμία, την εξάντληση, τη δυσκοιλιότητα και για διάφορες διαταραχές που εμφανίζονται κυρίως στις αλλαγές των εποχών.
To παρακάτω ρόφημα είναι ιδανικό για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αφού είναι πλούσιο σε μέταλλα και φυτικές ορμόνες, αλλά παράλληλα αποτελεί ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για τόνωση και αποτοξίνωση.

Πώς να το φτιάξετε

Βράζετε δέκα περίπου κάστανα και αφού τα ξεφλουδίσετε τα χτυπάτε στο μπλέντερ με ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος). Πιείτε το ενδιάμεσα στα γεύματα ως σνακ ή αν θέλετε να χάσετε βάρος καταναλώστε το στη θέση του μεσημεριανού ή βραδινού γεύματος.
Το γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας) με κάστανα είναι ιδανικό για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε μέταλλα και φυτικές ορμόνες, κατευνάζει τις διαταραχές της κλιμακτηρίου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης.

Πηγή: Naturanrg.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *