ΔιατροφήVeganΙδανικό βάρος με φυτική διατροφή

Ιδανικό βάρος με φυτική διατροφή

Καμία δίαιτα που γίνεται μόδα δεν είναι πιο υγιεινή και δεν έχει τα μακροχρόνια αποτελέσματα μιας απολύτου φυτικής διατροφής. Τώρα θα μου πείτε, ωραία, και οι μακαρονάδες vegan είναι! Αλλά εδώ σας θέλω! Ιδανικό βάρος με φυτική διατροφή

της Σοφίας Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc, www.siniditidiatrofi.gr

Σημασία έχει η ποιότητα σε όποιο σχήμα διατροφής κι αν ακολουθείτε. Δώστε λοιπόν βάση σε πλήρη δημητριακά, ποικιλία λαχανικών, φρούτα εποχής, όσπρια και ξηρούς καρπούς, ανάλατους και άψητους.
Το μήνυμα έχει ως εξής:

  • κόψτε οτιδήποτε δεν έχει θρεπτικά συστατικά και έχει μονάχα άμυλα, όπως λευκά ψωμιά και αλεύρια, κατεργασμένα τρόφιμα, πολλά λιπαρά, υπερβολές με λάδια και χυμούς.
  • αυξήστε τις φυτικές ίνες από τα ωμά λαχανικά, τα πλήρη δημητριακά για να αισθανθείτε κορεσμό. Οι ίνες δεν προσφέρουν θερμίδες, αλλά κορεσμό, και κανένα ζωικό προϊόν δεν τις παρέχει.

Όσο για τις πρωτεϊνικές δίαιτες… μεγάλη προσοχή!

Πολύς ντόρος για το τίποτα, ή για περισσότερη ζημιά! Οι πιο σοβαρές μη μεταδιδόμενες ασθένειες του αιώνα μας, όπως σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση, καρκίνος, καρδιαγγειακά, προέρχονται από υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης. Δεν χρειαζόμαστε την πρωτεΐνη για να αδυνατίσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερη κριτική ικανότητα. Οι Αμερικανοί τείνουν να καταναλώνουν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τη συνιστώμενη ποσότητα, και ιδού τα αποτελέσματα: κατέχουν εδώ και πολλά χρόνια τη πρωτιά στην παχυσαρκία.
Εμείς, δεν απέχουμε πολύ φυσικά, αφού αντιγράφοντας το αμερικάνικο πρότυπο, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας με τα παιδιά μας να αγνοούν σχεδόν τη λέξη σαλάτα!

Μια ποικίλη διατροφή από φασόλια, φακές, αμύγδαλα, δημητριακά, και λαχανικά περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που συνθέτουν μια πρωτεΐνη.

Με μια φυτική διατροφή δύσκολα προσλαμβάνουμε υπερβολική ποσότητα, ταυτόχρονα μπορούμε να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες μας καταλήγοντας στους κατάλληλους συνδυασμούς.
Πρακτικά, ξεκινήστε παρατηρώντας τις ανάγκες σας και τον τρόπο ζωής σας. Στη συνέχεια οργανώστε την κουζίνα και τα ντουλάπια σας με υγιεινές τροφές. Χωρίστε τα γεύματά σας μέσα στην ημέρα και διαχειριστείτε τα συναισθήματα (θυμός, θλίψη, οργή) και… τα αισθήματά (πείνα, ανία) σας. Ποτέ το φαγητό δεν θα αναπληρώσει το συναίσθημα, οπότε αν αντιλαμβάνεστε το κενό, απευθυνθείτε σε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει.

Το μέτρον άριστον

Και να θυμάστε το μέτρον άριστον και πάντα με γνώμονα το ίδιο το σώμα και την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου χωριστά. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού διατροφολόγου για την ανάλυση της σύστασης του σώματός σας με εξειδικευμένα μηχανήματα και τη συμβουλή του ως προς το μοντέλο διατροφής για την πιθανή απώλεια βάρους σας. Μαζί μπορείτε να προγραμματίσετε το ρυθμό απώλειας και εξατομικευμένα πλέον τις τροφές που ταιριάζουν καλύτερα στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Πηγή Natura Nrg #83

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης