Η Βιταμίνη D3, είναι η βασική μορφή της D μαζί με την D2 (λιγότερο σημαντική) η οποία επιδρά με απίστευτους μηχανισμούς ακόμα και στις πιο θανατηφόρες ασθένειες. Μόνο που, για να παραχθεί, πρέπει πολλά βασικά όργανα να δουλεύουν άριστα! Και εδώ, ξεκινούν τα προβλήματα. Ηλιοθεραπεία και βιταμίνη D Άκρως ευαίσθητη ισορροπία
♦ του Στράτου Μελίτη, Health Coach, www.stratosmelitis.com
♦ Βιταμίνη D3 Φρουρός απέναντι σε καρκίνους και αυτοάνοσα
Η D, είναι βιταμίνη που την χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας, για πάμπολες διαδικασίες, οπότε, η λήψη της, είναι εξαιρετικά σημαντική. Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή και επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων. Επίσης, η βιταμίνη D διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών αλλά και για την αυξημένη αντίσταση σε ορισμένες ασθένειες. Η βιταμίνη D είναι στην πραγματικότητα μια ορμόνη και έχει άμεση δράση στα γονίδια μας.
Αν έχουμε επάρκεια, τότε έχουμε μια πανίσχυρη ασπίδα ακόμα και απέναντι στον καρκίνο! Σε μελέτες βλέπουμε πως η D, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου κατά 50%! Όμως, η D, δεν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στο φαγητό μας. Οπότε, πώς θα την λάβουμε; Είτε μέσω συμπληρώματος, είτε μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας. Ηλιοθεραπεία και βιταμίνη D Άκρως ευαίσθητη ισορροπία
Ναι, ο ήλιος, μας δίνει την βιταμίνη που μας προστατεύει από κυτταρική αλλοίωση και μετάλλαξη! Αλλά η ισορροπία, είναι πολύ λεπτή. Αν κάτσουμε αρκετή ώρα εκτεθειμένοι στον ήλιο, αυξάνουμε δραματικά την πιθανότητα για καρκίνο του δέρματος. Ευτυχώς 15 λεπτά, έκθεσης με ελαφριά ρούχα την ημέρα, επαρκούν. Όμως, αρκούν …Πότε; Όταν Ήπαρ και Νεφροί λειτουργούν άριστα.
Γιατί αυτό;
Γιατί η D3 δεν παράγεται έτσι απλά. Το ήπαρ (συκώτι) μας, παράγει μια στερόλη με την βοήθεια της χοληστερόλης. Αυτή η ουσία είναι η 7-DHC και βρίσκεται στο δέρμα μας.
Στο δέρμα με τη βοήθεια του ήλιου, μεταβολίζεται σε D3 και στην συνέχεια, περνάει στο αίμα, μέσω μιας πρωτεΐνης DBP (D Binding Protein). Έτσι φτάνει στο ήπαρ, και μεταβολίζεται σε Καλσιδιόλη. Μετά φτάνει στους Νεφρούς, πάλι δεσμευμένη με την πρωτεΐνη DBP, και εκεί μεταβολίζεται στην τέλεια, ενεργή της μορφή: ΚΑΛΣΙΤΡΙΟΛΗ! (1,25-(OH)2D3)
Βλέπουμε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε αυτό που όλοι οι σοβαροί εναλλακτικοί εξηγούν:
Πρέπει να σκεφτόμαστε συνολικά και όχι να εστιάζουμε σε ένα όργανο ή σε μια ουσία ή σε κάποιο “μαγικό” βότανο που υποτίθεται θα μας κάνει καλά από τα πάντα! Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι το ανθρώπινο σώμα, είναι ένα σύμπαν. Δεν γίνεται να υποφέρει ένα όργανο και να πιστεύουμε πως τα υπόλοιπα λειτουργούν καλά.
Βλέπετε πως για να παραχθεί μια ουσία, τόσο σημαντική όσο η βιταμίνη D, η οποία είναι η θαυματουργική βιταμίνη ενάντια στον καρκίνο, πόσα όργανα πρέπει να λειτουργούν άριστα.
Διαβάστε επίσης ⇒ Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα η επανάσταση στην όψη της επιδερμίδας σας
Ο ρόλος των αντιηλιακών
Ο ρόλος των αντιηλιακών είναι πολύ σημαντικός, γι΄αυτό πρέπει να δείξετε ανάλογη σημασία και προσοχή!
Τα αντιηλιακά που συνήθως κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά έχουν προστασία μόνο για την επιφανειακή βλάβη (UVB), η οποία προκαλεί το μαύρισμα, το ηλιακό έγκαυμα, αλλά και διεγείρει την στερόλη 7- DHC, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.
Αντίθετα, δεν έχουν ανάλογη ή και καθόλου προστασία (ειδικά τα φθηνά αντιηλιακά) από την άκρως επικίνδυνη UVA που προκαλεί κυτταρική μετάλλαξη. Δηλαδή, σταματούν την ακτινοβολία που μπορεί και να μας σώσει μέσω της D, αλλά δεν σταματούν την ακτινοβολία που προκαλεί το σοβαρό πρόβλημα.
Επιλέξτε vegan 100% bio αντιηλιακά SPF30 για προστασία από UVA και UVB, και κοιτάξτε να έχουν μη τοξικά στοιχεία όπως το Οξείδιο Τιτανίου.
Ηλιοθεραπεία: πώς πρέπει να γίνεται;
Ιδανικά απλώστε πρώτα στο δέρμα σας μια στρώση αλόης, ώστε να προστατευτείτε ακόμα καλύτερα, μιας και η αλόη έχει εκπληκτικές ιδιότητες απέναντι και στο κάψιμο και στον καρκίνο, αλλά έχει και μια ακόμα ιδιότητα:
Κάνει τα κύτταρά σας διαπερατά, οπότε το αντιηλιακό απορροφάται πολύ καλύτερα. Αφήστε να περάσουν 30 λεπτά και βγείτε για τις δουλειές σας. Όσον αφορά την καταλληλότερη ώρα ηλιοθεραπείας, θα πρότεινα μετά τις 5 το απόγευμα.
Καθίστε μισή ωρίτσα στον ήλιο, και τότε, όντως θα κάνετε Ηλιο-θεραπεία. Γιατί από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5, μάλλον κάνετε Ηλιο-τοξίνωση.
♦ Σκέψου Έξυπνα
♦ Σκέψου Λογικά
Πηγή: Naturanrg128o, www.naturanrg.gr