LifeΗμερίδα "Εθισμοί & Απεξάρτηση" στις 25/01 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερίδα “Εθισμοί & Απεξάρτηση” στις 25/01 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η 1η Επιστημονική Ημερίδα του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος* θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και θα αναλύσει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για όλους μας, “Εθισμοί και Απεξάρτηση”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  ( Πολυχώρος Συλλόγου “Οι φίλοι της μουσικής” ) και ώρες 16:00 – 20:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.  Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών (good practices) και εμπειριών, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε επιστημονικές ομάδες και εκπαιδευτές Γιόγκα. Κοινός στόχος του συλλόγου είναι η υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων και ομάδων στον δύσκολο τομέα της απεξάρτησης και η ουσιαστική προσέγγιση στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τους ομιλητές θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Κράλλης – Κοινωνικός Διαπολιτισμικός Λειτουργός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής NDI.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω ομιλητές:

♦ Δρ. Βαγγέλης Ζαφειρίου. Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εθνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. «Ομοιοπαθητική Ιατρική και άμεση αντιμετώπιση του αλκοολισμού.»

♦ Δρ. Δημήτριος Ζάγκλης. Ιατρός νευρολόγος. «Ήπιες και συμπληρωματικές μέθοδοι ως αρωγός στη διαδικασία της απεξάρτησης».

♦ Δρ. Ιλια Θεοτοκά. Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχιατρική Κλινική Aιγινητείου Νοσοκομείου, Πρόεδρος της Δράσης για την Ψυχική Υγεία. «Οι επιδράσεις του internet στη ζωή μας: Πότε μιλάμε για εθισμό;»

♦ Σίμος Παπαδόπουλος. Επίκουρος Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Η θεατρική τέχνη και εμψύχωση ως εργαλείο απεξάρτησης».

♦ Δρ. Δόμνα Τσακλακίδου. Ψυχίατρος, Διευθύντρια του ΕΣΎ – Μονάδα εξαρτήσεων Β’ ψυχιατρική κλινική «ΑΤΤΙΚΟΝ». “Η Ψυχοπαθολογία του εθισμού”.

♦ Δρ. Γιώργος Οικονομόπουλος. Ιατρός, Συγγραφέας, «Ψυχοτρόπες ουσίες και φαρμακευτική απεξάρτηση».

♦ Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου. MD, MSc, Med. Psych., π. Πρόεδρος του ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques), Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ (Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας) «Εξαρτητικές συμπεριφορές, η συμβολή του βελονισμού και η Γιόγκα».

♦ Δρ. Ιωάννης Δημητρίου. Ιατρός, Msc Προαγωγή ψυχικής υγείας, υπεύθυνος «NADA» (ΝationDetoxification Association) Ελλάδας. “Πρωτόκολο NADA”.

♦ Δρ. Ευθύμιος Αγγελάκης. Νευροψυχολόγος, PhD Επικεφαλής Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». «Νευροανάδραση και Απεξάρτηση».

♦ Δρ. Νικόλαος Πλυτάς. Ψυχίατρος, Επιστημονικά υπεύθυνος στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) Θήβας. «Χρήση και εξάρτηση. Τα όρια ανάμεσά τους. Η εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο. Η προσπάθεια για απεξάρτηση που δεν μπορεί να παραμένει μόνο στην απουσία της χρήσης».

♦ Γιώργος Α. “εμπειρία, δύναμη, ελπίδα μέσα από τις ομάδες των ναρκομανών ανωνύμων”.

♦ Πάνος Δερβίσης. Δάσκαλος Γιόγκα, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας & International Yoga Federation “Η παιδαγωγική της γιόγκα σε ευάλωτες ομάδες“.

Η Γιόγκα θεωρείται το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης. Ως μία σύγχρονη και εμπειρική μέθοδος αυτής της αρχαίας παράδοσης, ανήκει στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αναγνωρίζει τον άνθρωπο ως ολιστική οντότητα και εμπεριέχει τις ρίζες της ψυχοφυσιολογίας.

Πολλοί εκπαιδευτές Γιόγκα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με ευάλωτες ομάδες που ειδικεύονται στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης πολλών και διαφορετικών εθισμών, καθώς και με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και ομάδες απεξάρτησης εντός των φυλακών.

Η εμπειρία και τα βιώματα των εκπαιδευτών έδειξαν ότι οι ασκούμενοι αποκτούν αληθινή αυτοεκτίμηση και υγεία πέρα από κάθε φιλοσοφική ετικέτα. Αυτή τη βαθύτερη ενσυνειδητότητα (mindfulness) διδάσκονται να τη χρησιμοποιούν πρώτα οι εκπαιδευτές Γιόγκα σε βασικούς τομείς της ζωής τους και στη συνέχεια τη διδάσκουν και σε άλλους.

Ο Σ.Γ.Ε. αποτελείται από εκπαιδευτές και ασκούμενους Γιόγκα και δημιουργήθηκε το 2008. Μέσα στους κύριους σκοπούς του είναι η δημιουργία νομικού και θεσμικού πλαισίου για την Γιόγκα σε συνεργασία με την πολιτεία.

Πηγή: Natura nrg #110, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.