Ιριδολογία

Ιδού τα μάτια ιδού το σώμα, Ιπποκράτης

Ειπώθηκε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και μπορούμε να προσθέσουμε και του σώματος. Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα», είχε πει ο Ιπποκράτης. Πράγματι είναι δυνατόν με μια διαγνωστική “ανάγνωση” της ίριδας, του χρωματιστού μέρους του ματιού, να ανακαλύψουμε τα αδύνατα σημεία του οργανισμού, τις λανθάνουσες τάσεις, την ιδιοσυστασία του ασθενούς, τη ζωτικότητά του, την κατάσταση των οργάνων του, τις παθολογίες σε εξέλιξη.

Του Νταϊλάκη Μιχαήλ, Ιατρός, ιριδολόγος, ομοιοπαθητικός.

Η εξέταση της ίριδας μάς επιτρέπει να ανακαλύψουμε την προδιάθεση και την παθολογική εξέλιξη του ασθενούς. Δηλαδή, μας επιτρέπει να κάνουμε προληπτική ιατρική, δεδομένου ότι τα ιριδολογικά σημεία προηγούνται στο χρόνο των κλινικών συμπτωμάτων.

Τι είναι

Η ήπια και φυσική διαγνωστική τεχνική που επιτρέπει στον ιατρό να «διαβάσει» στα μάτια κάθε κρυφή νοσώδη κατάσταση και μάλιστα πριν υποχωρήσουν όλα τα αδύναμα φυσικά σημεία.

Η γαλλική ιατρική εγκυκλοπαίδεια Larousse (εκδ. 1978), δίνει τον εξής ορισμό: Ιριδολογία είναι η διαγνωστική μέθοδος που προσπαθεί να καθορίσει, διαμέσου της εξέτασης της ίριδας, τη θέση και τη φύση των ενοχλημάτων και των οργανικών παθήσεων που εντοπίζονται σε άλλα μέρη του σώματος.

Η ίριδα πράγματι, βρίσκεται σε επικοινωνία με το παρασυμπαθητικό και το συμπαθητικό σύστημα, ούτως ώστε κάθε αλλοίωση της σωματικής ισορροπίας μπορεί να εκφραστεί διαμέσου μιας αγγειοδιαστολής ή αγγειοσυστολής των αγγείων της ίριδας ή διαμέσου μιας σύσπασης ή χαλάρωσης των μυών της ίριδας.

Το μάτι, ως αισθητήριο όργανο, δεν περιορίζεται μόνο στη λειτουργία να λαμβάνει και να μεταδίδει πληροφορίες στον εγκέφαλο, αλλά αποδείχθηκε από μελέτες της Νευροφυσιολογίας, ότι λαμβάνει, πληροφορίες και τις εκδηλώνει στην ίριδα με αλλοιώσεις του ιστού και της χρωστικής της.

Πώς γίνεται ο ιριδολογικός έλεγχος;

Με τον ιριδολογικό έλεγχο αναζητούμε λοιπόν την κατάσταση της υγείας του ανθρώπου διαμέσου της ανάλυσης, των αλλοιώσεων της υφής και του χρώματος της ίριδας. Αυτές οι αλλοιώσεις εκφράζουν, ανάλογα με τη θέση τους την ενεργειακή ανισορροπία των διαφόρων οργάνων του σώματος και δίνουν ενδείξεις για το είδος της παθολογίας, λειτουργικής ή οργανικής, σε εξέλιξη.

Ο εξεταζόμενος κάθεται στο ιριδοσκόπιο, ένα μηχάνημα ανάλογο με αυτό των οφθαλμιάτρων, συνδεδεμένο με υπολογιστή όπου υπάρχει το πρόγραμμα επεξεργασίας της υφής της ίριδας και κάνει την ανάγνωσή της. Ανάλογα με την υφή της και τα σημάδια της αποφαίνεται για τις ασθένειες που έχουν καταγραφεί σε αυτήν. Η ίριδα είναι σαν ένα ανοιχτό βιβλίο για τον ιριδολόγο ιατρό, όπου φαίνονται οι ασθένειες που πέρασε κάποιος, οι κληρονομικές του προδιαθέσεις αλλά το σπουδαιότερο και οι ασθένειες που πρόκειται να εκδηλωθούν, πριν ακόμη δώσουν συμπτώματα.

Απόλυτα φυσική μέθοδος

Η μέθοδος είναι απολύτως φυσική, αφού δεν υπάρχει ακτινοβολία, ή ραδιενέργεια, ή οτιδήποτε επιβαρυντικό για τον οργανισμό, και υπάρχει η δυνατότητα για ένα γενικό έλεγχο μέσα σε λίγη ώρα. Ο ιριδολόγος για να επιβεβαιώσει αυτό που βλέπει συχνά παραπέμπει και στις κλασικές διαγνωστικές μεθόδους.

Η ιριδοδιαγνωστική δεν αποτελεί πανάκεια όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ωστόσο έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες διαγνωστικές μεθόδους. Ανώδυνα και φυσικά μπορεί κάποιος να κάνει έναν γενικό έλεγχο στον οργανισμό του και το κυριότερο αποτελεί πρόληψη αφού εντοπίζει ασθένειες που δεν έχουν δώσει ακόμα συμπτώματα.

Η αξιοπιστία της

Έχει επιτυχείς διαγνώσεις σε ποσοστό 85%.Αυτό προκύπτει από στατιστική που έκαναν Ρώσοι επιστήμονες σε δείγμα 800.000 περιπτώσεων. Οι Ρώσοι έχουν αναγνωρίσει την ιριδολογία ως επίσημη ειδικότητα της ιατρικής και διδάσκεται στο πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, στη Μόσχα.


Νταϊλάκης Μιχαήλ, Ιατρός, ιριδολόγος, ομοιοπαθητικός.

Αποφοίτησε με άριστα από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου «La Sapienza» της Ρώμης. Ειδικεύτηκε επί διετίας στην παθολογία στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε αμέσως μετά στη Σχολή Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στη Θεσ/νίκη και στην αντίστοιχη σχολή της Ρώμης ως μαθητής του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Antonio Negro. Διπλωματούχος Βελονιστής του πανεπιστημίου «La Sapienza». Παρακολούθησε μαθήματα Ιριδολογίας με Ιταλούς, Αμερικανούς και Ρώσους καθηγητές. Είναι μοναδικός κάτοχος στην Ελλάδα του Ιριδογνωστικού Προγράμματος των Ρώσων στρατιωτικών γιατρών. Το ενδιαφέρον του τελευταία επεκτείνεται στη Διαιτολογία και στην Υγιεινή Θεραπευτική Διατροφή. Συγγραφέας δύο βιβλίων στην ιταλική γλώσσα: «Αιφνίδιος θάνατος» (1988), «Σε τέλεια φόρμα μέσα σε 21 μέρες» (1993) το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά με τίτλο «Δίαιτα και υγεία» (1997) και μιας μπροσούρας «Καρδιακές παθήσεις και Ιριδολογία» (2000), που μεταφράστηκε σε 4 γλώσσες.

Πηγή Natura Nrg #94

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης