Αρχική Green Καφενεία επισκευών, τα νέα οικολογικά και δημιουργικά στέκια

Καφενεία επισκευών, τα νέα οικολογικά και δημιουργικά στέκια

31
repair-cafe-Naturanrg
Καφενεία επισκευών

Καφενεία επισκευών, τα νέα οικολογικά και δημιουργικά στέκια. Αν συμμερίζεστε την επικρατούσα άποψη που θέλει τα καφενεία στις διάφορες γωνιές του κόσμου να έχουν ως θαμώνες τους «αργόσχολους» ή ηλικιωμένους, ώρα να αναθεωρήσετε.

Τα τελευταία 5 χρόνια, ανά τον κόσμο ξεφυτρώνουν καφενεία όπου οι άνθρωποι συναντιούνται όχι για να «σκοτώσουν το χρόνο τους» αλλά για να επιδιορθώσουν μαζί αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ακριβώς όπως το διαβάσατε.

Καλώς ορίσατε στα «καφενεία επισκευών»!

Χαλασμένες καφετιέρες, μίξερ και ηλεκτρικές συσκευές παντός είδους, αλλά και ποδήλατα, φθαρμένα ρούχα, έπιπλα, παιχνίδια που κινδύνευσαν να καταλήξουν σε κάποιον κάδο σκουπιδιών, βρίσκουν δεύτερη ζωή στο καφενείο επισκευών. Δωρεάν, συλλογικά και διασκεδαστικά, οι άνθρωποι της περιοχής συναντιούνται, παίρνουν τα διαθέσιμα εργαλεία ανά χείρας και βρίσκουν λύσεις επιδιόρθωσης σε «άχρηστα» αντικείμενα παρέα με ειδικούς. Τόσο εύκολα!
Η ιδέα πρωτοβημάτισε το 2009 στην Ολλανδία, όταν η Maritine Postma άνοιξε το πρώτο καφενείο επισκευών, ως απάντηση στην άμετρη σπατάλη πρώτων υλών. Τάχιστα, η ιδέα επεκτάθηκε σε άλλες χώρες και σήμερα μετράμε 400 τέτοια καφενεία (repair cafes)!  Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά μπορείτε να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες για όσα αλλάζουν στον πλανήτη μας.

Info: http://repaircafe.org/

Προηγούμενο άρθροΓιόγκα γέλιου. Ελάτε να θυμηθούμε τη χαρά της ζωής!
Επόμενο άρθροΣτο Orvieto της Ιταλίας χαίρονται τη ζωή