ΟμορφιάΚαιρός για εντατική ενυδάτωση

Καιρός για εντατική ενυδάτωση

Κατά τη διάρκεια των διακοπών το δέρμα μας μοιάζει να είναι πιο φρέσκο, πιο νεανικό. Κι αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε στον καθαρό αέρα μακριά από το στρες της πόλης, απολαμβάνοντας ρυθμούς πιο χαλαρούς δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό. Επιστρέφοντας όμως στη βάση μας, τα πράγματα αλλάζουν. Το φθινόπωρο κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του και το δέρμα μας χάνει τη λάμψη του παρουσιάζοντας σημάδια έντονης αφυδάτωσης. Είναι λοιπόν ο καιρός για εντατική ενυδάτωση.

♦της Μαρίας Γκέκα

Πώς θα παρατείνουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα του καλοκαιριού στο δέρμα μας;

Το δέρμα αυτή την εποχή έχει τις δικές του ανάγκες. Ίσως είναι η πιο απαιτητική εποχή για τις ανάγκες του. Μια γυναίκα, που βλέπει την επιδερμίδα της, και γνωρίζει καλά τη συμπεριφορά της, θα έσπευδε να δώσει νερό…. στα πιο βαθιά στρώματα, εκεί που το δέρμα διψάει.

Η ζέστη, το νέφος, ο καπνός και οι κακές κλιματικές συνθήκες γενικότερα, «κλέβουν» τον αέρα που χρειάζεται το δέρμα μας για να μένει ενυδατωμένο. Το δέρμα μας, χρειάζεται πάνω από 30% υγρασία στην ατμόσφαιρα για να μπορεί να είναι σε φυσική κατάσταση και να μην αφυδατώνεται. Στους κλειστούς χώρους του σπιτιού ή του εργασιακού περιβάλλοντος η υγρασία δεν υπερβαίνει το 10%, ποσότητα που δεν αρκεί για να είναι το δέρμα μας ενυδατωμένο…

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας μετά τις διακοπές;

 • Ξηρότητα στο δέρμα. Χρειάζεται ενυδάτωση.
 • Αχρωμίες του δέρματος. Είναι άσπρες κηλίδες που εμφανίζονται στα σημεία που εκτέθηκαν περισσότερο στον ήλιο.
 • Πανάδες: χαρακτηριστικές αντιαισθητικές μελαγχρώσεις του δέρματος που εμφανίζονται έπειτα από έκθεση στον ήλιο. Τα άτομα που έχουν την τάση να εμφανίζουν πανάδες πρέπει να αποφεύγουν να εκτίθενται στον ήλιο και να φορούν πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη. Η αντιμετώπιση των πανάδων γίνεται με τοπικές κρέμες ή με διάφορα πίλινγκ. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι πανάδες φεύγουν δύσκολα.
 • Ξηροδερμία. Το δέρμα το καλοκαίρι ταλαιπωρείται, ξηραίνεται και αφυδατώνεται. Όταν υπάρχει ξηροδερμία και αφυδάτωση είναι απαραίτητες μερικές θεραπείες ενυδάτωσης σε κέντρα αισθητικής, ώστε το δέρμα να επανακτήσει ελαστικότητα και ζωντάνια.
 • Σημάδια φωτογήρανσης. Ρυτίδες, μικρές γραμμές, θαμπό δέρμα εμφανίζονται πιο συχνά έπειτα από το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να προλάβουμε τα σημεία αυτά της φωτογήρανσης στην αρχή τους. Μια επίσκεψη στο δερματολόγο ή σε εξειδικευμένο κέντρο ομορφιάς για μια σειρά θεραπειών αποκατάστασης, είναι επιτακτική. Θεραπείες με πίλινγκ με οξέα φρούτων, φωτοανάπλαση και άλλες αποτελεσματικές θεραπείες.

Βήματα καθημερινής φροντίδας στο σπίτι

 1. Καθαρισμός

Η βασική λειτουργία ενός καθαριστικού είναι να αφαιρέσει και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και την υπερβολική λιπαρότητα, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα.enydatvsi-nero-natura-nrgenydatvsi-natura-nrg-Καιρός για εντατική ενυδάτωση
Κάθε πρωί και βράδυ καθαρίζετε προσεκτικά το δέρμα σας με τα ειδικά προϊόντα που θα προτείνει η αισθητικός ή ο δερματολόγος σας

 1. Τόνωση

Η τονωτική λοσιόν είναι απαραίτητη, καθώς και αφαιρεί όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ και του γαλακτώματος, αφήνοντας την αίσθηση φρεσκάδας, πιο σφριγηλή επιδερμίδα και με λιγότερο ορατούς
πόρους.

 1. Ενυδάτωση

Απαλύνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από την αφυδάτωση. Η καθημερινή χρήση της ενυδατικής κρέμας και ως βάση του μακιγιάζ, διατηρεί την επιδερμίδα σας απαλή και σφριγηλή.

 1. Αντηλιακή προστασία

Από το Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο να χρησιμοποιείτε ανελλιπώς αντηλιακή κρέμα.

Ειδικές θεραπείες
 • Στις αλλαγές των εποχών το δέρμα έχει ανάγκη από ειδικές φροντίδες όπως ενυδάτωση, αντιγήρανση, τροφή. Ζητήστε από το δερματολόγο σας να σας υποδείξει τις κατάλληλες περιποιήσεις για το δικό σας δέρμα.
 • Βαθύ καθαρισμό έχουν ανάγκη όλα τα δέρματα ανάλογα με τον τύπο τους.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Πέρα από την καθημερινή περιποίηση που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι μας, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ενυδάτωση που γίνεται στο ινστιτούτο είναι ό,τι χρειάζεται το δέρμα μετά από το καλοκαίρι. Εφαρμόζεται στο δέρμα με ειδικά προϊόντα, εντατικής φροντίδας. Τα προϊόντα περνούν στο δέρμα είτε με γαλβανικό ρεύμα, είτε με υπέρηχους, είτε με συνδυασμό και των δυο. Είναι η λεγόμενη μεσοθεραπεία, χωρίς ενέσεις. Συνήθως χρησιμοποιούνται σέρουμ και τζελ για την καλύτερη διείσδυση, και κρέμες, έλαια, για τις μαλάξεις στο πρόσωπο, καθώς και μάσκες για να ολοκληρώσουν το ενυδατικό αποτέλεσμα. Η επανάληψη των συνεδριών, εμπεδώνει τα καλά αποτελέσματα της ενυδάτωσης. Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και μόνο ο δερματολόγος σας γνωρίζει να σας συμβουλεύσει για τις συνεδρίες που χρειάζεστε.

Μετά την ενυδάτωση, ακολουθεί η λάμψη. Λέγοντας λάμψη εννοούμε την περιποίηση που έχει ανάγκη το δέρμα για ν’ απαλλαγεί από τη θαμπάδα του καλοκαιριού. Αυτή η θαμπή όψη, που πολλές φορές, στις μεγαλύτερες ηλικίες, είναι κάτι σαν «σταφίδιασμα», μπορεί ν’ αποσυρθεί με περιποιήσεις ομορφιάς, που στοχεύουν σε τρία διαφορετικά θέματα. Το ένα είναι η απολέπιση της επιφανειακής στιβάδας, με διάφορα είδη peeling, το δεύτερο είναι η λεύκανση με διάφορους λευκαντικούς παράγοντες και ο τρίτος τρόπος είναι η αντιοξείδωση της επιδερμίδας σε κυτταρικό επίπεδο. Ο συνδυασμός και των τριών μεθόδων δίνει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Ο σχεδιασμός, καθώς και η εφαρμογή, απαιτούν εμπειρία και γνώση και μπορούν να γίνουν από πτυχιούχο έμπειρο αισθητικό.

enydatvsi-peeling-natura-nrgenydatvsi-natura-nrg-Καιρός για εντατική ενυδάτωση

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Γίνεται με μηχανικό ή χημικό τρόπο. Ο πρώτος τρόπος έχει να κάνει με τη μηχανική απόξεση του δέρματoς, με φυτικά peeling, είτε με κρυστάλλους. Ο χημικός τρόπος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τα οξέα φρούτων (ΑΗΑ’s) σαν δραστικό απολεπιστικό σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση των AHA’s η απολέπιση του δέρματος δεν είναι ορατή.

Στα φυτικά peeling η απολέπιση γίνεται εμφανής κατά την τρίτη μέρα και το ξεφλούδισμα είναι ανάλογο με την τριβή που έχει υποστεί το δέρμα ή καλύτερα με το πόσο βαθιά και σε ποια σημεία επιλέγει ο ειδικός να δουλέψει.
Όλα τα peeling εφαρμόζονται το χειμώνα, τότε που ο ήλιος δεν μπορεί να βλάψει το δέρμα λόγω της χαμηλής ακτινοβολίας.
Οι άλλες θεραπείες ενυδάτωσης και λεύκανσης εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς απαραίτητα είναι και η εφαρμογή στο σπίτι των αντιστοίχων προϊόντων αγωγής.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποτέ καυτό νερό!

Το καυτό νερό αφυδατώνει το δέρμα μας και είναι πολλές φορές υπεύθυνο για την ξηροδερμία. Το κατάλληλο νερό για να κάνετε μπάνιο ή για το πρόσωπο σας, είναι το χλιαρό.

Ενυδάτωση μετά το μπάνιο

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί της απαλότητας του δέρματος μας! Χρησιμοποιείστε ενυδατικές κρέμες, όταν το δέρμα σας είναι ελαφρώς βρεγμένο και απλώστε τις στο κάνοντας μασάζ. Το ελαιόλαδο είναι ένα επίσης πολύ καλό υλικό για να έχετε πάντα ενυδατωμένα χέρια. Για το πρόσωπό σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε μεταλλικό νερό, για να είναι πάντα φρέσκο, ενυδατωμένο και λαμπερό!

Scrub σε εβδομαδιαία βάση

Προσπαθήστε να βάλετε μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας την απολέπιση του δέρματός σας! Η ενυδάτωση του δέρματος είναι πάντα πιο βαθιά όταν έχει προηγηθεί απολέπιση. Μπορείτε να το κάνετε απλά με body scrub, την ώρα που κάνετε μπάνιο και με ειδικές κρέμες scrub για το πρόσωπο. Οι ειδικοί επιμένουν πως η καλύτερη απολέπιση γίνεται όταν το δέρμα μας είναι τελείως στεγνό, όμως προκειμένου να κερδίσετε χρόνο, η ώρα του μπάνιου, είναι μια πολύ καλή λύση…

Μην ξεχνάτε τα χείλη!

Γλείφοντας τα χείλη σας κάθε φορά που είναι στεγνά, δεν τα βοηθάτε και πολύ… αντιθέτως τα αφυδατώνετε ακόμα περισσότερο! Τα χείλη μας ξεραίνονται πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος μας, έτσι θα πρέπει να δώσετε σε αυτά παραπάνω σημασία. Ένα απλό lip balm, βοηθάει πάντα και καλό είναι να έχετε ένα στην τσάντα σας. Η βαζελίνη είναι το νούμερο ένα ενυδατικό για τα χείλη και με αυτή μπορείτε να κάνετε το νούμερο ένα τρικ για τα ξεραμένα χείλη. Πάρτε μία οδοντόβουρτσα και «βουρτσίστε» τα χείλη σας. Αυτό θα βοηθήσει να φύγουν τα ξερά κομμάτια που σας ταλαιπωρούν και αμέσως μετά απλώστε βαζελίνη. Θα είναι σίγουρα πολύ απαλά και φυσικά… ενυδατωμένα!

Λάβετε υπόψη τα Ω3

Οι κρέμες που περιέχουν Ω3, είναι άκρως ενυδατικές και πολύτιμες για το δέρμα. Το Ω3 πλέον διατίθεται στο εμπόριο και σε συμπληρώματα που βοηθούν στην υγεία του δέρματος με εκπληκτικά αποτελέσματα! Τα συμπληρώματα με Ω3, συμβάλλουν γενικότερα, όπως στην υγεία των μαλλιών, ακόμα και στα αδύναμα νύχια μας! Δοκιμάστε τα!

Πηγή Natura nrg #74

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης