ΔιατροφήSuper foodsKakau Worship: Οι γητευτές του κακάο!

Kakau Worship: Οι γητευτές του κακάο!

Η Natura nrg σάς παρουσιάζει τις αυθεντικές σοκολάτες, made in Greece, αλλά με πρώτες ύλες και έμπνευση από τη Λατινική Αμερική, την πατρίδα της σοκολάτας! 

Ναι, έχουμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε τους …γητευτές του κακάο! 

της Μαρίας Γκέκα

⌊⌊  Μια φορά και ένα καιρό τα κακαόδεντρα υπήρχαν μόνο στον κήπο των θεών. Κάποτε ένας γενναιόδωρος Θεός έκλεψε το κακάο και το φύτεψε στη γη, προσφέροντας στους ανθρώπους τη μαγεία του. Άλλωστε το επιστημονικό όνομα του κακαόδεντρου Theobroma Cacao (τροφή των θεών) προδίδει πάντοτε τη θεϊκή του προέλευση.

Δεκάδες αρχαίες φυλές χρησιμοποιούσαν το κακάο από τα προϊστορικά χρόνια στα βάθη του Αμαζονίου. Αμέτρητες ποικιλίες κακάο φυτρώνουν στις τροπικές περιοχές του Περού, όπου δημιουργούν σπόρους κακάο με απαλή αίσθηση γάλακτος και αρώματα λουλουδιών.

Η Γουατεμάλα είναι η γενέτειρα των Μάγια. Είναι εκεί όπου σερβιρίστηκε το πρώτο ρόφημα σοκολάτας ανάμεσα σε ιερείς και μάγους στα τελετουργικά μυστήρια. Οι σοκολάτες που παράγονται με κακάο αυτή τη μαγική περιοχή έχουν έντονα αρώματα μούρων και αυθεντικές ποικιλίες κακάο.⌋⌋

Η Kakau Worship (www.kakau.gr) δημιουργήθηκε μέσα από μια μακροχρόνια φιλία δύο νέων ανθρώπων. Ανακάλυψαν την κουλτούρα του κακάο στη Νότια Αμερική, όπου εκπαιδεύτηκαν στην παραγωγή σπιτικής σοκολάτας. Σήμερα στην Αθήνα, το εργαστήριό τους εξειδικεύεται στη κατεργασία του κακάο και την παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους κακάο ακολουθώντας πιστά τις πολιτικές δίκαιου εμπορίου.

Πάθος για την τελειότητα

Το μυστικό αυτής της συνεργασίας κρύβεται στη λατρεία του κακάο και το πάθος τους για την τελειότητα. Ο πειραματισμός σταματάει εκεί που αρχίζει η αυθεντία. Η ιστορία του κακάο, του οποίου οι σπόροι στο παρελθόν λειτουργούσαν ως νόμισμα, τους δίδαξε πως κάθε πράγμα έχει αξία και μάλιστα ακριβώς εκείνη που του αντιστοιχεί.

Η φιλοσοφία δίκαιου εμπορίου και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι οι δικές τους αξίες. Στην Kakau η υποστήριξη της ισότητας και της δικαιοσύνης είναι βασικός σκοπός. Το μονοπάτι της δικής τους εργασίας ξεκινάει εκεί που καλλιεργούνται τα κακαόδεντρα με συνθήκες δίκαιες για τους αγρότες και ολοκληρώνεται στα χέρια του κάθε λάτρη της σοκολάτας.

Σήμερα σε μια εποχή που η τιμή και η αξία δυσκολεύονται να προσδιοριστούν καλούμαστε -όπως οι ίδιοι λένε- να διδαχθούμε από τα μηνύματα αρχαίων λαών.

Η έμπνευση κάθε συνταγής γράφει μια ιστορία…

Το «ταξίδι» κάθε συνταγής αρχίζει με την εξέταση των κόκκων κακάο ώστε να καθοριστεί ο τύπος ψησίματος. Η διαδικασία αυτή αποκαλύπτει τα αρώματα και τη γεύση του κάθε σπόρου. Στη συνέχεια τα συστατικά αλέθονται σε πετρόμυλο από γρανίτη για 36 ώρες.

Η σοκολατοποίηση ολοκληρώνεται με τη μαγική διαδικασία που ονομάζεται “στρώσιμο” σοκολάτας. Τέλος, οι μπάρες σοκολάτας τοποθετούνται σε βιοδιασπώμενο σακουλάκι από φλοιό δέντρου και συσκευάζονται χειροποίητα σε ανακυκλώσιμο χαρτί με σεβασμό προς τη μητέρα φύση.

Πώς μυηθήκατε στην τέχνη της σοκολάτας; Πότε και πού άρχισαν όλα; 

Ένας μεξικάνικος σπόρος κακάο ήταν αρκετός για τη μύηση αλλά η κυρία από τη Γουατεμάλα, που φώναζε στην αγορά “Chocolate Rico” είναι αυτή που πυροδότησε το πάθος μας για τη σοκολάτα.

Ελληνική βιολογική, χειροποίητη, vegan σοκολάτα. Ναι, αλλά τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τις υπόλοιπες του είδους; 

Οι πρώτες ύλες !!! Στη σοκολάτα οι διαφορές είναι κρυμμένες στην ποικιλία του κακάο. Μόνο το 10% της παγκόσμιας παραγωγής χαρακτηρίζονται από κακάο υψηλής ποιότητας. Η δική μας σοκολάτα παράγεται από σπάνιες ποικιλίες κακάο που εισάγουμε και οι οποίες τηρούν πολιτικές δίκαιου εμπορίου. Η επιλογή της ζάχαρης άνθους καρύδας είναι ακόμη μια αξιοσημείωτη διαφοροποίηση από τις κοινές σοκολάτες.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας; Πέρα από την ικανοποίηση της βράβευσής σας στο εξωτερικό, που σας έχει δώσει χαρά και κίνητρο, ποια όνειρα κάνετε για το μέλλον;

Μια φάρμα με κακαόδεντρα που οι καρποί τους επεξεργάζονται άριστα σε κάθε στάδιο είναι το επόμενο όνειρο που θα κάνουμε πραγματικότητα.

Σοκολάτα… τροφή έρωτας που εμπλέκει κάθε αίσθηση και συναίσθημα, αφού εμπεριέχει πάθος, απόλαυση, γενναιοδωρία.  Απολαυστική, βελούδινη, μεθυστική, η σοκολάτα δελεάζει και σαγηνεύει.

Πηγή: Naturanrg#99o

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης