Αρχική Sex -Σχέσεις Η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία

98
Η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία
angry man

Η κακία βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ίσως οι λόγοι για να σκεφτόμαστε άσχημα για κάποιον να είναι σοβαροί και –όσο γίνεται- αντικειμενικοί. Παρόλ’ αυτά τελικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου “Embitterment” μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες στη σωματική μας υγεία.

Προτείνουν μάλιστα έναν νέο όρο διάγνωσης, τη μετατραυματική διαταραχή «πικρίας», για όσους δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη στενοχώρια ή το θυμό για κάτι που συνέβη. Όπως και άλλα αρνητικά συναισθήματα –συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάθλιψης και του στρες- η μνησικακία έχει σωματικές συνέπειες: υψηλή πίεση, αύξηση των παλμών, αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Όσο περισσότερο κρατάμε κακία τόσο πιο πιθανό είναι τα αρνητικά μας συναισθήματα να επηρεάσουν την καρδιά και την υγεία μας.

«Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αρνητική πνευματική κατάσταση προκαλεί καρδιακά προβλήματα μάς άφησαν έκπληκτους», δήλωσε ο Dr. Charles Raison, καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Emory University. «Τα ευρήματα είναι εξίσου στοιχειοθετημένα με αυτά για το κάπνισμα, και το μέγεθος των συνεπειών είναι το ίδιο», συμπλήρωσε.

Πηγή: NaturaNrg #20

Προηγούμενο άρθροΣυντήρηση σε κενό αέρος, κονσέρβα ή κατάψυξη;
Επόμενο άρθροΤο γονεϊκό άγχος μεταδίδεται στα μικρά παιδιά