ΕυεξίαBody and mindΚαλή Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση!

Απρίλης! Ο μήνας της αναγεννημένης φύσης, της περισυλλογής, των Παθών, και της Ανάστασης! Βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης και τα πάντα γύρω μας είναι ανθισμένα. Σε λίγες μέρες πλησιάζει το Πάσχα κι η Ανάσταση. Oι πασχαλιές, οι κρίνοι, οι παπαρούνες  έχουν ανθίσει…

Σύμφωνα με την παράδοση, την άνοιξη πρώτη από όλους ξυπνούσε η Πασχαλιά, προτού σηκωθούν από το λήθαργο του χειμώνα τα υπόλοιπα βοτάνια, για να απολαύσει το θαυμασμό των ανθρώπων και να αναγγείλει τον ερχομό της άνοιξης.
Μια μέρα όμως, σαν ο ήλιος ξύπνησε κρυμμένος πίσω από μαύρα σύννεφα, η πασχαλιά στολισμένη περίμενε το θαυμασμό και την παρέα των άλλων φυτών, αλλά μάταια. Μια γενική κατήφεια επικρατούσε και τα υπόλοιπα φυτά ήταν βουβά και μαραμένα. Γύρεψε εξηγήσεις και τότε έμαθε το τραγικό μαντάτο, πως ο Ιησούς πέθανε πάνω στο σταυρό του μαρτυρίου. Όλη η φύση μοιρολογούσε κι αυτή καμάρωνε χωρίς ντροπή; Αμέσως ντύθηκε πένθιμα κι από λευκά που ήταν μέχρι τότε τα άνθη της έγιναν μοβ.
Από τότε πρώτη αυτή θυμίζει στους ανθρώπους πως πλησιάζει το Πάσχα. Πράγματι, δεν είναι καταπληκτικό πού η πασχαλιά ανθίζει μια φορά το χρόνο για 20-30 ημέρες, μόνο αυτή την περίοδο;
Πάντα οι γιορτές τις άνοιξης σε όλους τους πολιτισμούς ήταν γιορτές χαράς, ανανέωσης με κίνηση, με χορό, με τραγούδια. Υπάρχουν λουλούδια παντού, αισιοδοξία και  χαρά, γιατί ένας νέος κύκλος θα ξεκινήσει.

Άνοιξη και Ανάσταση

Η Άνοιξη και η Ανάσταση είναι έννοιες ταυτόσημες που δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μία και να απορρίψουμε την άλλη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι και στην αρχαία Ελλάδα, όπως και σε άλλους προηγμένους πολιτισμούς το γεγονός της Ανάστασης εορτάζεται την Άνοιξη. Η Ανάσταση του Χριστού δείχνει ακριβώς αυτό, την νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο … όπως μεταφορικά ο σπόρος του σταριού όταν σαπίσει θα δημιουργήσει και πάλι καρπό.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον Ήλιο της Άνοιξης και την Ανάσταση Κυρίου να ζεστάνει την ψυχή μας, για να βοηθήσει στην καρποφορία και αναγέννηση, ώστε να υπάρχει ο χώρος να μπει η αγάπη, η χαρά, η ελπίδα, η δημιουργία, η ομορφιά!

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.