GreenΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, Ιούνιος-Ιούλιος, 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, Ιούνιος-Ιούλιος, 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, Ιούνιος-Ιούλιος, 2017

Μετά από μια ιδιαίτερα εποικοδομητική χρονιά για το εκπαιδευτικό πολυλειτουργικό Αγρoκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα,  με πλήθος επισκέψεων από σχολεία και ομάδες της περιοχής μας. Πάνω στο βασικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με τίτλο “ Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας”, αλλά και  με την εγκαθίδρυση πολλών νέων καινοτόμων κοινωνικών αλλά και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια , όπως  η “ Κυριακή στο Αγρόκτημα” , συνεχίζουμε το έργο μας , εγκαινιάζοντας  το “ Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα”
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, Ιούνιος-Ιούλιος, 2017

 

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 18.30-22.00 όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

το αγρόκτημα,  ανοίγει την αγκαλιά του για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους με ελεύθερο παιχνίδι και εξερεύνηση στην φύση, ενώ παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν να επιμελούνται το δικό τους φυσικό κήπο,  εξοικειώνονται με την αξία της συγκαλλιέργειας των φυτών αλλά και δημιουργούν ευφάνταστες πολυχρηστικές κατασκευές από φυτικά κ.α υλικά, για ότι χρειάζονται.

Τέλος οι μεγάλοι έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν μαζί μας στην εξοικείωση με τα φαρμακευτικά φυτά του αγροκτήματός μας και τις χρήσεις αυτών.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, Ιούνιος-Ιούλιος, 2017

 

 

Ενώ κάθε Τρίτη, 6.30-8.30  η Σποροτράπεζα

καλεί  όλους τους εν ενεργεία αλλά και εν δυνάμει σποροφύλακες να συντονιστούν μαζί μας στις δουλειές για τον καθαρισμό και την συλλογή των νέων σπόρων, όπως και στην προετοιμασία της επόμενης ανταλλαγής σπόρων.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να οργανώσει να το πάρτυ γενεθλίων ή της ονομαστικής εορτής, ή οποιαδήποτε άλλη αγαπημένη εκδἠλωση, καθώς το αγρόκτημά μας εκτός από το να μας εκπαιδεύει, μας δίνει τους πολύτιμους καρπούς και σπόρους,  Μας χαλαρώνει και να μας οδηγεί στο φυσικό παιχνίδι. Ααποτελεί και τον ιδανικό τόπο να χαρούμε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας, πολύτιμες και αξέχαστες στιγμές.”

Demeter. Κάτι παραπάνω από βιολογικά

Όταν τα παιδιά έρχονται από τόσο νωρίς σε επαφή με τον κύκλο του φυτού και τον κύκλο του σπόρου κατακτούν μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες στη ζωή τους.

Ας δούμε λοιπόν και κάποια στοιχεία για την εκπαιδευτική χρονιά που μας πέρασε, με δεδομένο ότι οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ανέστειλαν την λειτουργία μας για τουλάχιστον 3 μήνες.

Έτσι από τον Νοέμβριο και μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς του 2017 πάνω από 50 σχολικές ομάδες , σε σύνολο 970 μαθητών, εκπαιδεύτηκαν στην εισαγωγή στην παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια, στην κομποστοποίηση αλλά και στον κύκλο ανάπτυξης του φυτού., είτε στο αγρόκτημά μας , είτε στο σχολείο τους.

Ενώ σε περίπου 10 σχολεία της πολης μας λειτούργησαν και λειτουργούν σχολικοί αλλά και ταυτόχρονα συνοικιακοί κομποστοποιητές, διαχειρίσιμοι απο τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό σε συνεργασία με τους γονείς που έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης της πόλης μας και με βασικό αρωγό και συνεργάτη τον Δήμο Καλαμάτας.

Τἐλος  συνεχίζεται  αμείωτο το ενδιαφέρον επισκεπτών τόσο από την περιοχή μας , όσο και εκτός νομού για επίσκεψη, γνωριμία και ανταλλαγή σπόρων από την Ανοικτή και επισκέψιμη Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων, του Αγροκτἠματός μας. Συνέχιζε και συνεχίζει να ανατροφοδοτεί με ανοιχτό παραδοσιακό πολλαπλασιαστικό φυτικό υλικο εκατοντάδες εγγεγραμμένους Σποροφὐλακες,  αλλά και δεκάδες σχολεία της περιοχής μας και όχι μόνο.

Θεωρούμε επιτυχία μας…

το ότι έχουμε μεταφέρει τη λογική της φυσικής καλλιέργειας  σε εκατοντάδες μαθητές. της περιοχής, και όχι μόνο , μέσα από την τεχνική «της σποράς με σβόλους”.

Παραδοσιακοί και πάντα ανοιχτοί σπόροι έχουν δοθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, μυούμενοι σιγά, σιγά σε αυτήν την μαγική διαδικασία. Επόμενο βήμα μας όλη αυτή η εκπαιδευτική προσπάθεια, να  αγκαλιάσει το σύνολο των σχολείων της περιοχής μας .

Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των σχολικών κήπων, ως σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης στην αειφορία. Με αρωγούς τόσο τον Δήμο Καλαμάτας, όσο και άλλους σημαντικούς φορείς της πόλης μας, καθώς η προστασία της βιοποικιλότητας,  μας αφορά όλους.

Για πληρ &εγγραφες τηλ: 2721022505,
F.B:Re:Think-Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιἐργειας Φοίφα
Mail:farmafifa@gmail.com

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code