Αρχική Green Η Καμπάνια Zero Waste λέει “ΟΠΑ” στις συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον

Η Καμπάνια Zero Waste λέει “ΟΠΑ” στις συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον

zero-waste-kampania-opa-fyto

Η νέα καμπάνια Zero Waste της Marketing Greece λέει “ΟΠΑ” στις συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον & προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν Zero Waste πολιτική. 

Με έναν πρωτότυπο τρόπο η νέα καμπάνια Zero Waste της Marketing Greece, το video της οποίας παρουσιάστηκε στο Συνέδριο ΣΕΤΕ «Redefining Realities:#someREACTdifferent» στις 17 Οκτωβρίου 2019, τονίζει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές! Και προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, λέγοντας «ΟΠΑ» σε συνήθειες που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Δείτε το video ΕΔΩ.

Η καμπάνια Zero Waste θέτει στο επίκεντρο τη διαχείριση των απορριμμάτων και επιστρατεύοντας το χιούμορ ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τον τουριστικό κλάδο για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα τόσο των επιχειρήσεών τους όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Ειδικότερα,

αξιοποιώντας τη διττή ανάγνωση του επιφωνήματος «ΟΠΑ»  (εορταστικό ή αποτρεπτικό), η καμπάνια μέσα από το σύγχρονης αισθητικής video αναδεικνύει τη σημασία, ενθαρρύνει τη διαχείριση των απορριμμάτων και προτρέπει το κοινό να αναλάβει δράση. Ενώ στην ειδικά σχεδιασμένη campaign page προτείνονται απλές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και tips.

zero-waste-opa-kampania-tourismos

«Το sustainability αποτελεί μια παγκόσμια τάση που αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων και φυσικά και τον τουρισμό.

Παράλληλα, βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι ταξιδιώτες αναζητούν αλλά και απαιτούν πλέον από τις τουριστικές επιχειρήσεις να ενσωματώνουν στη λειτουργία τους φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους. Επομένως, η υιοθέτηση μιας Zero Waste πολιτικής δεν είναι ζήτημα επιλογής αλλά κυρίως υποχρέωση όλων μας, των πολιτών, των επιχειρήσεων, της Πολιτείας» δήλωσε η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece.

Διαβάστε ακόμα ⇒ZeroWaste … δεν είναι απλά ανακύκλωση! ΟΠΑ λοιπόν… Ήρθε η ώρα για αλλαγές

Πρώτα απ’ όλα στη νοοτροπία και στη συνέχεια κάνοντας πράξη τον Zero Waste στόχο μέσα από την καθημερινότητα, αποχαιρετώντας συνήθειες που παράγουν απορρίμματα και αντικαθιστώντας τες με νέες, «πράσινες» πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον.

Η καμπάνια χρηματοδοτήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ και βασίστηκε στη μελέτη του: Ανακύκλωση και διαχείριση στερεών αποβλήτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη Zero Waste σελίδα της  Marketing Greece.

Πηγές: www.naturanrg.gr
Marketing Greece

Προηγούμενο άρθροΤι είναι η pregorexia και γιατί είναι επικίνδυνη;
Επόμενο άρθρο-ΕΛΗΞΕ-Κερδίστε εδέσματα από τις “Γνήσιες Γεύσεις”