ΕυεξίαFitnessΚάνετε καθιστική ζωή; Γνωρίστε το gyrotonic!

Κάνετε καθιστική ζωή; Γνωρίστε το gyrotonic!

 

Στη μέθοδο Gyrotonic ορκίζονται σταρ όπως η Μαντόνα, η Ναόμι Γουότς, η Τέρι Χάτσερ, η Ναόμι Κάμπελ.

της Γαρυφαλιάς Τσώνη , Καθ. Φυσικής Αγωγής Gyrotonic trainer

Το Gyrotonic είναι μια περιπέτεια στην ανάγνωση και αναγνώριση του σώματός μας, καθώς και στη συνεχόμενη κίνησή του, για να παραμείνει νέο, υγιές και γεμάτο ενέργεια. Είναι μια μέθοδος που εκμεταλλεύεται την τρισδιάστατη κίνηση του ανθρωπίνου σώματος και το ενδυναμώνει στη διάτασή του.

Αφορά μια ιδέα που γεννήθηκε πριν περίπου 30 χρόνια από τον Julio Horvath και αφού ωρίμασε άρχισε να καταρρίπτει όλους τους γνωστούς μύθους. Εμπεριέχει στοιχεία pilates, tai chi, χορού, κολύμβησης και yoga.

H φύση έχει προικίσει το ανθρώπινο σώμα με κινήσεις, ώστε να εκτελεί ό,τι πιθανό και απίθανο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Το μόνο που χρειάζεται για να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα είναι η εναρμόνισή του με την πνευματική εργασία….

Πού απευθύνεται και σε τι στοχεύει;

Η μεθοδολογία του Gyrotonic καλύπτει πολλούς τομείς του ανθρωπίνου σώματος.

1.Απευθύνεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα στοχεύοντας στην αποσυμφόρησή του και την ενδυνάμωσή του. Συνέπεια τούτου είναι να αντιμετωπίζει πολύ πιο εύκολα ψυχοσωματικά επεισόδια (όπως κρίσεις άγχους) και να διατηρεί σε σταθερή κατάσταση τα αυτοάνοσα.

2.Ασχολείται με τη σπονδυλική στήλη στοχεύοντας στην αποσυμφόρησή της και την αποκατάστασή της. Αυτό βέβαια βασίζεται στο γεγονός του ότι εμπεριέχει πολλή φυσικοθεραπεία στη βάση της, όχι όμως απλώς στην κλασική της μορφή αλλά εμπλουτισμένη και με πολλά στοιχεία εναλλακτικών θεραπειών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γερμανία δικαιολογείται από τα ταμεία ως θεραπευτική άσκηση/αποκατάσταση.

3.Ασχολείται με το μυϊκό σύστημα, το οποίο θεωρεί ως ‘’σκιές των οστών’’. Δεν το αγνοεί, αντιθέτως το γυμνάζει και το ενδυναμώνει στη διάτασή του. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι ασκούνται με το Gyrotonic έχουν φυσική γράμμωση και διατηρούν την ορθή στάση σώματος χωρίς να καταρρέουν με την πάροδο των χρόνων.

Το Gyrotonic είναι μια ασφαλής μέθοδος εκγύμνασης ακριβώς γιατί βασίζεται σε όλα τα επίπεδα στη θεραπευτική άσκηση. Μπορεί να εκτελεστεί από όλες τις ηλικίες και δεν υπάρχει περιορισμός στα άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα.

Ιδανικό και για παιδιά

Στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να ξεκινούν νωρίς, επειδή γυμνάζοντας αμφίπλευρα τη σπονδυλική στήλη προλαμβάνουν τυχόν αλλοιώσεις της (σκολίωση-κύφωση-λόρδωση). Έχουν γίνει πολλές έρευνες σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ιαπωνίας, οι οποίες έχουν δείξει τη βελτίωση της σπονδυλικής στήλης κυρίως στην πάθηση της σκολίωσης.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης